Ohita navigaatio

Kotimaan lennoilla matkustavia palvelee porttialueen 12–21 palvelut – muutoksia kulkureitteihin Helsinki-Vantaan lentoasemalla

Artikkeli julkaistu
29.07.2021 klo 08:50
Matkustaja korona-aikana maski naamalla
Tämä tiedote on siirretty arkistoon.
Matkustajien kulkureitteihin on tehty muutoksia Helsinki-Vantaan lentoasemalla maanantaista 26. heinäkuuta alkaen. Toistaiseksi kotimaan lennoilla matkustaville on käytössä vain porttialueen 12–21 palvelut, sillä ulkomaan lentojen porttialueelta poistuttaessa matkustajilta vaaditaan koronatodistus.

Uusi Vantaan kaupungin ja terveysviranomaisten maahantulomalli ja terveysturvallisuusprosessit ovat johtaneet muutoksiin terminaalijärjestelyissä ja matkustajien kulkureiteissä Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Terveysviranomaiset tarkistavat kaikista riskimaista saapuvilta matkustajilta koronatodistukset, minkä vuoksi terminaalitiloja on jaettu lentoasemalla. Aikaisemman Rajavartiolaitoksen tekemän sisärajatarkastuksen tilalle on tullut Vantaan kaupungin toimeenpanema koronatodistusten tarkastaminen.

Kotimaan lennoilla matkustavilta matkustajilta ei vaadita koronatodistuksia, joten matkustajat ohjataan porttialueelle 12-21, jossa heitä palvelee Terminaali 1:n palvelut ja ravintolat. Porttialueelle 22-30 puolestaan ohjataan ne matkustajat, jotka ovat koronatodistusten tarkastuksen piirissä.

Lue lisää

Avoinna olevat palvelut ja ravintolat Helsinki-Vantaan lentoasemalla

Kaikkien saapuvien matkustajien koronatodistukset tarkastetaan jatkossa - varaudu ruuhkiin Helsinki-Vantaalla

Lentomatkustus koronan aikana

Matkustus