Ohita navigaatio

Matkustaja, varaudu mahdollisiin jonoihin Helsinki-Vantaan lentoasemalla

Artikkeli julkaistu
30.08.2021 klo 14:09
Arkistointipäiväys
Menossa lähtöselvitykseen
Matkustus
Matkustajien on hyvä varatua siihen, että paitsi Suomessa myös muissa maissa on voimassa uusia matkustusmuodollisuuksia.

Lennolle lähtiessä on hyvä varautua siihen, että lähtöselvityksessä tarkastetaan lentoyhtiön ja kohdemaan vaatimat koronatodistukset. Myös maahan saavuttaessa tarkastetaan koronatodistukset.

Uudet, manuaalisesti tehtävät tarkastukset vievät aikaa, jonka vuoksi eri palvelupisteillä kuten lähtöselvityksessä ja maahantulopisteillä voi olla jonoja.

Finavia muistuttaa, että kaikilta lentokentällä asioivilta edellytetään maskin käyttöä. Tämä on erityisen tärkeää juuri ruuhkatilanteissa.

Ota huomioon nämä kolme asiaa

  1. Koronapandemian vuoksi lähtöselvityshenkilökunta tarkistaa matkalle lähtevien matkustajien koronatodistukset, joita kohdemaat tai lentoyhtiöt vaativat. Tarkastaminen vie aikaa ja jonoja voi syntyä lähtöselvitykseen. Voit nopeuttaa palvelua, kun ennen lentoasemalle tuloa selvität, mitä dokumentteja tarvitset matkallesi. Lähtöselvityspalveluista vastaavat lentoyhtiöt.
  2. Myös turvatarkastuksessa voit joutua ajoittain jonottamaan. Säästät aikaa, kun pakkaat tavarat oikein jo kotona ja selvität, mitä voit kuljettaa käsimatkatavaroissa ja mitä pitää kuljettaa ruumassa. Turvatarkastuksesta vastaa Finavia.
  3. Maahan saavuttaessa koronatodistusten tarkastuksista Helsinki-Vantaan lentoasemalla vastaa Vantaan kaupunki. Kun ennen maahan saapumista kirjaudut Finentry-palveluun, matkalta paluusi sujuu jouhevasti.

Pahoittelemme mahdollisia ruuhkia. Finavia tekee osaltaan parhaansa, jotta matkustaminen olisi mahdollisimman sujuvaa.

Lue usein kysytyt kysymykset koronasta ja lentomatkustamisesta

Matkusta sujuvasti Finavian lentoasemilta – ohjeet lentomatkustajille

Tekstiä editoitu 20.9.21: Syyskuun alussa ilmenneet ruuhkat turvatarkastuksessa on saatu purettua ja tilanne on normalisoitunut.