Ohita navigaatio

Vihdoinkin reissuun syyslomalla? Tarkista ajankohtaiset ohjeet ja pakkausvinkit

Artikkeli julkaistu
17.09.2021 klo 14:38
Perhe lähdössä matkalle.
Monet lähtevät pitkästä aikaa matkoille tulevalla syyslomalla. Kahdesti rokotetut matkustajat voivat asiantuntijoiden mukaan matkustaa helposti ja terveysturvallisesti.

Aloita syyslomasi leppoisasti ja suuntaa lentoasemalle hyvissä ajoin, jotta ehdit hoitaa pysäköinnin, matkatavaroiden jätön ja lähtöselvityksen, turvatarkastuksen ja pyörähtää ostoksilla tai ruokailla vieraillessasi lentoasemalla.

Suosituimpina lähtöaikoina aamulla ja iltapäivän tunteina voi lähtöselvitykseen muodostua jonoja, mikä kannattaa huomioida. Useimmat lentoyhtiöt ja matkanjärjestäjät tarkistavat yhä lähtöselvityksen yhteydessä matkaan oikeuttavat todistukset, kuten rokotustodistukset tai todistuksen negatiivisesta testituloksesta.

Helsinki-Vantaan lentoasemalle avautuu matkailun avautumisen myötä jatkuvasti lisää palveluita, ravintoloita ja myymälöitä, joissa voit asioida odottaessasi lennon lähtöä. Piipahda kahvilla tai juhlista matkan alkua kuohuvalla ja vieraile liikkeissä.

Varaa pysäköinti ennakkoon ja säästä rahaa

Matkalle lähtö sujuu jouhevasti, kun varaat etukäteen pysäköinnin Finavian pysäköintialueille. Ennakkoon varaamalla säästät myös rahaa.

Helsinki-Vantaan lentoaseman pysäköintihalleista terminaali 1:stä lähin on P3 ja P3 Premium, terminaali 2:sta pysäköintihalleista lähimpänä on P5. P3 Premiumissa ja P5:ssä on myös latausmahdollisuus sähköautoille.

Uusi P4 -ulkopysäköintialue palvelee lentomatkustajia Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaali 2:n läheisyydessä.

Retkeilykamppeet ruumaan vai käsimatkatavaroihin?

Jos olet lähdössä syyslomalla nauttimaan Lapin ruskasta tai ulkomaille patikoimaan, kannattaa pakkausohjeisiin tutustua hyvissä ajoin ennen matkalle lähtöä.

Erikoismatkatavaroiden, kuten retkeily-, patikointi- ja metsästystavaroiden kanssa matkustaessa kannattaa tutustua etukäteen pakkausohjeisiin.

Jos et ole varma, mihin pakkaisit muut matkatavarasi, voit tarkistaa vastauksen Finavian Näin pakkaat lennolle -sivuilta. Sieltä löydät myös elektroniikan kuljettamista ja kosmetiikkaa koskevat ohjeet, elintarvikkeiden ja alkoholin turvatarkastussäännöt sekä muut tärkeät seikat. Nesteen helppo määritelmä on, että jos tuotetta voi levittää veitsellä, se on nestettä.

Matkustatko lasten kanssa?

Lasten kanssa matkustamiseen löydät neuvot Finavian Little Airport -sivuilta, jossa neuvotaan mm. matkarattaiden ja lastenvaunujen kanssa toimiminen lentoasemalla.

Schengen-puolella lentoaseman portilla 20 on leikkipaikka, jossa perheen pienimmät voivat temmeltää suomalaisessa kesämökkitunnelmassa. Non-Schengen puolella kaiken ikäiset voivat purkaa energiaa ja verrytellä ennen matkalle lähtöä Olohuone Majassa, joka löytyy portin 52 läheisyydestä.

Alle 12-vuotiaiden lasten, jotka matkustavat täyden rokotussarjan saaneiden vanhempien kanssa, tai joiden vanhemmilta ei vaadita koronatestejä Suomeen saapuessa, ei tarvitse välttää kontakteja palatessaan matkalta kotiin. Voit katsoa ajankohtaiset matkustusohjeet THL:n sivuilta.

Lue myös

Osaatko toimia oikein turvatarkastuksessa? Ole huolellinen näiden tavaroiden kanssa

Lähde perhelomalle - näin pääset sujuvasti matkaan lasten kanssa

Finavia avaa Helsinki-Vantaan lentoasemalle uuden ulkopysäköinnin entistä lähemmäs lähtöporttia

Matkustus