Ohita navigaatio

Finavialaisia: Harrastuneisuudesta osaamista myös omaan työhön

Artikkeli julkaistu
17.06.2022 klo 09:00
Elina Suominen potretti
Ihmisiä & Ilmailua
Viestintäasiantuntija Elina Suominen on kehittänyt työnkuvaansa Finavialla aktiivisesti. Valo- ja videokuvausta harrastava Elina on yhdistänyt visuaalisen viestinnän osaamistaan työhönsä.

Kun aloitin Finavialla vuonna 2019, minulla ei ollut ilmailusta lainkaan kokemusta. Halusin tietoisesti alalle, joka on minulle vieras, koska se tekee työstä mielenkiintoista. Siitä on myös etua. Toimin tukena Finavian asiantuntijoille ja median edustajille. Ilmailuala selvästi kiinnostaa monia ihmisiä. Viestijänä minun on tärkeää osata kysyä asiantuntijoiltamme heidän asiantuntijuusalaansa liittyviä peruskysymyksiä. Näin viestintä sidosryhmille pysyy selkeänä.

Lentoliikenteellä on suora vaikutus siihen, miten Suomesta pääsee maailmalle. Me Finavialla teemme töitä sen eteen, että suomalaisilla on käytössään sujuvat lentoyhteydet. Se tuo työhöni merkityksen, johon voin aina palata. Omassa työssäni se näkyy konkreettisesti esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentoaseman kehitysohjelman viestinnässä. Mitä merkittävämmäksi vaihtoasemaksi Helsinki-Vantaa kasvaa, sitä enemmän lentokoneita sen kautta kulkee ja sitä paremmat yhteydet meiltä Suomesta on muualle.

Työpäiväni ovat vaihtelevia. Pyöritän mediadeskiämme eli vastaan median yhteydenottoihin, järjestän toimittajille Finavian asiantuntijoita haastateltavaksi ja keskustelen toimittajien kanssa. Lisäksi tuotan sisältöä eri viestintäkanaviin ja osallistun visuaaliseen viestintäämme suunnittelemalla ja järjestämällä valo- ja videokuvauksia.

Yhdessä muun viestintätiimin kanssa vastaamme viestinnästä myös mahdollisissa kriisi- ja poikkeustilanteissa. Koronapandemialla on ollut iso vaikutus työhöni ja viestintään. Meidän on pitänyt miettiä esimerkiksi sitä, miten viestimme selkeästi ja oikea-aikaisesti tilanteessa, jossa uudet maahantulorajoitukset astuvat voimaan.

Finavia on edistyksellinen työpaikka, mikä näkyy esimerkiksi myönteisessä suhtautumisessa työntekijöiden kehitysehdotuksiin ja perheellisten työntekijöiden huomioimisessa.

Olen voinut kehittää työnkuvaani alusta asti aktiivisesti. Esimerkiksi visuaalinen viestintä on tullut osaksi työtäni omasta aloitteestani. Valo- ja videokuvaan vapaa-ajallani, ja on hienoa, että työnantaja tunnistaa osaamiseni. Uusien vastuualueiden myötä tittelinikin on vaihtunut viestintäkoordinaattorista viestintäasiantuntijaksi.

Teen hybridityötä, mitä pidän suurena etuna. Se, että voin työskennellä sekä etänä että toimistolla helpottaa yhdessä liukuvan työajan kanssa perheellisen työntekijän elämää. Ymmärrys ja jousto toimivat molempiin suuntiin: kun työnantaja on valmis joustamaan, olen myös itse valmis antamaan tarvittaessa työssäni ekstraa.

Lue lisää Ura Finaviassa