Ohita navigaatio

Koe lumoava Lapin ruska – suorat lennot Ivalon ja Kittilän lentoasemille

Artikkeli julkaistu
29.08.2022 klo 08:01
Lapin ruska
Matkustus
Missä ovat Lapin parhaat ruskakohteet? Finavian lentoasemilta matkustat suoraan Lapin ruskan ääreen.

Finavian lentoasemista esimerkiksi Ivalon ja Kittilän lentoasemat sijaitsevat suosittujen matkailukeskusten äärellä.

Syksyllä matkustajat suuntaavat Ivalon ja Kittilän lentoasemien kautta rakastettuihin ruskakohteisiin, joita ovat esimerkiksi Ylläs, Saariselkä, Levi ja Inari. Rovaniemen lentoasemalle puolestaan lennetään, kun halutaan retkeillä Pyhä-Luoston matkailualueella, kertoo Lapin aluejohtaja Jonna Pietilä Finaviasta.

Helsinki-Vantaan lentoasemalta on suora yhteys Ivalon, Kittilän ja Rovaniemen lentoasemille useamman kerran viikossa. Myös Kuusamon lentoasemalle lennetään suoria lentoja syys- ja talvikaudella.

Parhaiten Lapin ruskaa pääsee ihastelemaan syyskuussa, sillä kun syyslomat alkavat lokakuussa, me valmistaudumme toden teolla jo ensilumen tuloon, Pietilä kertoo.

Retkeilytavarat lentokoneen ruumaan

Mikäli matkustat Lappiin ja mukanasi on erikoismatkatavaraa, tutustu etukäteen Finavian pakkausohjeisiin. Retkeily-, patikointi-, ja metsästystavaroiden osalta kannattaa tarkistaa, pakataanko ne ruumaan vai käsimatkatavaroihin.

Jos et ole varma, mihin pakkaisit matkatavarasi, voit myös tarkistaa vastauksen Finavian Näin pakkaat lennolle -sivuilta.

Lapin herkut mukaan lentoasemilta

Ivalon ja Kittilän lentoaseman myymälöistä löytyy herkullisia paikallisia ruokia ja juomia matkalle tai kotiin vietäväksi.

Valikoimassa on esimerkiksi hillamarmeladia, jauhettua puolukkaa ja mustikkaa, hilla- ja mustikkateetä ja erilaisia porosäilykkeitä. Kotiin tai tuliaiseksi voi napata myös Kupilkan kotimaisia eräastioita, Pietilä vinkkaa.

Tutustu Lapin lentoasemiin

Ivalon lentoasema

Kittilän lentoasema

Kuusamon lentoasema

Rovaniemen lentoasema

Kuva: Visit Finland / Julia Kivelä