Ohita navigaatio

Lentäen uuden vuoden viettoon? Katso ohjeet matkatavaroiden pakkaamiseen

Artikkeli julkaistu
30.12.2022 klo 09:00
Lentomatkustaja osoittaa lentonäyttöä
Matkustus
Jos matkustat uuden vuoden viettoon Finavian lentoasemilta, tutustu pakkausohjeisiin ja matkavinkkeihin.

Lentokentälle suunnatessa suosittelemme varaamaan riittävästi aikaa pysäköintiin, lähtöselvityksen tekemiseen ja turvatarkastukseen. Vilkkainta on aamuisin kello 6–8 ja iltapäivisin kello 15–18. Lentoyhtiöltäsi saat tiedon siitä, milloin lähtöselvitys tulisi olla tehtynä ja matkatavarat luovutettuna.

Jos matkustat Helsinki-Vantaalta, suosittelemme, että varaat pysäköinnin ennakkoon. Näin saat parhaan hinnan. Helsinki-Vantaan pysäköinti on helppo ja lähimpänä terminaalia, esimerkiksi P2-talosta on hissiyhteys terminaaliin.

Muista pakkausohjeet: ei ilotulitteita lentokoneeseen

Jos lennät uuden vuoden viettoon, osta ilotulitteet vasta kohteesta. Niitä ei saa kuljettaa lentokoneessa ruumassa eikä käsimatkatavaroissa.

Voit tarkistaa pakkausohjeidemme hakukoneesta, mitä voit ottaa lennolle mukaan. Katso esimerkiksi ulkoilu- ja retkeilytarvikkeet.

Kun pakkaat käsimatkatavaroitasi, muista vinkkimme Helsinki-Vantaan turvatarkastukseen: elektroniikkaa ja nesteitä ei tarvitse ottaa laukustasi esille, kun matkatavaraasi läpivalaistaan turvatarkastuksessa. Käytämme uusinta teknologiaa.

Tarkista passisi voimassaoloaika

Tarkista jo ennen kotoa lähtöä, että ulkomaille matkustettaessa mukana on tarvittavat kohdemaan vaatimat matkustusasiakirjat, kuten passi. Tarkista myös, että passisi on voimassa vuoden vaihtuessa.

Suosittelemme, että otat passisi ja matkustusasiakirjasi etukäteen esille, kun menet lähtöselvitykseen tai lähtöportilla koneeseen. Näin niitä ei tarvitse etsiä käsimatkatavaroista tarkastustilanteessa.

Lue lisää matkavinkkejä

Lentomatkustajan muistilista – tarkista nämä asiat ennen lentoasi

Helsinki-Vantaan ravintolat ja myymälät palvelevat sinua