Ohita navigaatio

Lumimyrsky voi viivästyttää Helsinki-Vantaan ja Turun lentoja 20.‒21.1.

Artikkeli julkaistu
19.01.2022 klo 15:26
Talvikunnossapitokalusto puhdistaa kiitotietä pitkänä letkana.
Torstaiksi ja perjantaiksi 20.–21. tammikuuta on ennustettu voimakasta lumisadetta ja puuskittaista tuulta, minkä vuoksi lentoliikennettä voidaan joutua rajoittamaan. Matkustajia pyydetään varautumaan mahdollisiin viiveisiin.

Fintrafficin lennonvarmistus voi joutua rajoittamaan saapuvien lentojen määrää, mikä voi myös heijastua matkatavaroiden luovutukseen ja lähtevään lentoliikenteeseen.

Puuskainen tuuli ja voimakas lumisade voivat aiheuttaa muutoksia kiitoteiden käyttöön. Helsinki-Vantaalla lentoon lähtöjen ja laskeutumisten suunnat voivat vaihtua ja käytössä voi olla vain yksi kiitotie.

Finavia tekee parhaansa, jotta kiito- ja rullaustiet pysyvät kesäkunnossa myös talviaikaan.

Lentoyhtiöt yhdessä maahuolintayhtiöidensä tekevät paljon töitä, jotta matkatavaroiden käsittely ja niiden luovutus matkustajille sekä lentokoneiden jäänesto ja sulattaminen sujuisivat mahdollisimman joutuisasti.

Pyydämme matkustajia seuraamaan oman lentoyhtiönsä tiedotusta. Lähtevien ja saapuvien lentojen reaaliaikaiset tiedot ovat saatavilla Finavian verkkosivuilta.

Lue, miten sää vaikuttaa lentoliikenteeseen

Näin lentokoneelle määräytyy oikea kiitotie Helsinki-Vantaalla

Näin kiitotiet pidetään kesäkelissä myös talvella

Jäänpoisto turvaa lennot talvisin

Lue lisää lentomatkustamisesta koronapandemian aikana

Merkittävin muutos 50 vuoteen: lentoasemat siirtyvät uuteen kiitoteiden kunnon määrittelytapaan

Tiedotetta päivitetty 20.1.: Sääolosuhteilla on vaikutusta myös Turun lentoasemalta lähteviin ja sinne saapuviin lentoihin.

Ihmisiä & Ilmailua