Ohita navigaatio

Voimakas lumimyrsky viivästyttää lentoja 27.‒30.1.

Artikkeli julkaistu
27.01.2022 klo 13:44
Arkistointipäiväys
Talvikunnossapitokalusto puhdistaa kiitotietä lumisateessa.
Matkustus
Ennusteiden mukaan kyseessä on talven tähän mennessä runsain lumisade ja voimakasta puuskittaista tuulta. Lentoliikennettä voidaan joutua rajoittamaan koko loppuviikon ajan, torstaista sunnuntaihin. Matkustajia pyydetään varautumaan viiveisiin.

Hankalien sääolosuhteiden vuoksi saapuvien lentojen määrää voidaan joutua rajoittamaan, mikä voi myös heijastua matkatavaroiden luovutukseen ja lähtevään lentoliikenteeseen.

Ajoittain puuskainen tuuli ja voimakas lumisade voivat aiheuttaa muutoksia kiitoteiden käyttöön. Helsinki-Vantaalla lentoon lähtöjen ja laskeutumisten suunnat voivat vaihtua ja käytössä voi olla vain yksi kiitotie.

Finavia tekee parhaansa, jotta kiito- ja rullaustiet pysyvät kesäkunnossa myös talviaikaan.

Lentoyhtiöt yhdessä maahuolintayhtiöidensä tekevät paljon töitä, jotta matkatavaroiden käsittely ja niiden luovutus matkustajille sekä lentokoneiden jäänesto ja sulattaminen sujuisivat mahdollisimman joutuisasti.

Pyydämme matkustajia seuraamaan oman lentoyhtiönsä tiedotusta. Finnair on julkaissut nettisivuillaan matkustustiedotteen omille asiakkailleen. Lähtevien ja saapuvien lentojen reaaliaikaiset tiedot ovat saatavilla Finavian verkkosivuilta.

Lentoaseman ravintolan noudattavat voimassa olevia ravintolarajoituksia, joiden takia ravintolatoimijat voivat joutua rajoittamaan palveluidensa aukioloja. Finavian sivuilta löydät tiedot sekä Helsinki-Vantaan että alueellisten lentoasemien ravintola- ja kahvilapalveluista.

Lue, miten sää vaikuttaa lentoliikenteeseen

Näin lentokoneelle määräytyy oikea kiitotie Helsinki-Vantaalla

Näin kiitotiet pidetään kesäkelissä myös talvella

Jäänpoisto turvaa lennot talvisin

Lue lisää lentomatkustamisesta koronapandemian aikana

Merkittävin muutos 50 vuoteen: lentoasemat siirtyvät uuteen kiitoteiden kunnon määrittelytapaan

Päivitämme tätä tiedotetta mahdollisten muutosten myötä.

Tiedotetta on päivitetty 29.1.2022 liittyen Finnairin matkustustiedotteeseen.