Ohita navigaatio

Finavia kehittää Kuusamon lentoasemaa: korjaustöiden vuoksi lennot tauolla 17.7.–15.8.2023

Lehdistötiedote
Artikkeli julkaistu
31.05.2023 klo 10:28
Kuvassa vehreä maisema, jossa etualalla puita ja taka-alalla näkyy vesistö.
Vastuullisuus
Lentoasemayhtiö Finavia uusii kesän aikana Kuusamon lentoaseman kiitotievalojärjestelmän sekä uudelleenpäällystää asematason ja rullaustien. Korjaustöiden vuoksi Kuusamon lennot jäävät kuukauden mittaiselle tauolle heinäkuun puolivälistä elokuun puoliväliin.

‒Lentoaseman infrastruktuuria kehittämällä varmistamme turvallisen ja sujuvan liikennöin sekä voimme näin tukea Kuusamon matkailulle tärkeää joulu- ja talviturismia. Investoimme Kuusamon lentoaseman kunnostustöihin merkittävän summan, yhteensä 2,5 miljoonaa euroa, sanoo Lapin lentoasemien aluejohtaja Jonna Pietilä Finaviasta.

Vajaa kaksi miljoonaa euroa investoinnin kokonaissummasta käytetään kiitotievalojärjestelmän uusimiseen. Valojärjestelmän parannukset tehdään Finavian ilmastotavoitteet ja energiatehokkuus huomioiden. Kiitotien valaisimet vaihdetaan energiatehokkaaseen led-tekniikkaan. Kesän kunnostustyöt käsittävät myös osan asematason ja koko rullaustien uudelleenpäällystyksen.

Kuusamon ja Helsingin väliset lennot ovat tauolla 17. heinäkuuta ja 15. elokuuta välisen ajan. Myös terminaali on tuolloin kiinni. Lentotauon aikana Rovaniemen, Kemi-Tornion ja Oulun lentoasemat palvelevat Kuusamon alueen asukkaita ja matkailijoita.

Peruskorjaus työllistää 10–15 henkilöä Kuusamon alueelta, ja sen toteuttamiseen osallistuu useita paikallisia yrityksiä. Lisäksi projektin toteuttamisessa on mukana Finavian työntekijöitä Kuusamon, Oulun ja Kajaanin lentoasemilta.

Finavia tekee aktiivista työtä lentoyhteyksien rakentamiseksi ja kehittää lentoasemien infrastruktuuriaja palvelutasoa vastaamaan kansainvälisten matkustajien tarpeita ja toiveita.

Kuusamon lentoasema on osa Finavian Lapin lentoasemia, ja sinne on lentoliikennettä ympäri vuoden. Erityisesti talvisesongin aikana matkustajamäärät nousevat huomattavasti. Remontin myötä Kuusamon lentoasema on valmis uuteen talvikauteen.

‒Yksi merkittävimmistä markkinointivalteistamme on lentoasemien vähäpäästöisyys. Se viestii turisteille vastuullisesta matkailukohteesta ja siitä työstä, jota teemme kestävän kehityksen eteen. Seuraava tavoitteemme on saavuttaa hiilipäästöjen nettonollataso neljällä Lapin lentoasemalla jo tänä vuonna. Kuusamon lentoasema on yksi näistä neljästä lentoasemasta, Jonna Pietilä sanoo.

Kuva: Harri Tarvainen, Visit Finland