Ohita navigaatio

Helsinki-Vantaalle avautuu kymmenen uutta myymälää syksyn aikana – katso lista

Lehdistötiedote
Artikkeli julkaistu
25.09.2023 klo 08:11
Reloven sisätila on värikäs ja viihtyisä
Matkustus
Lentoasemayhtiö Finavia avaa Helsinki-Vantaan lentoasemalle syksyn 2023 aikana kymmenen uutta myymälää, joista suurin osa on kotimaisia. Mukana ovat suomalaiset brändit Ruohonjuuri, Viaminnet ja Lumene.

– Olemme ylpeitä siitä, että kotimaiset brändit ovat vahvasti edustettuina Helsinki-Vantaan uudistetulla lentoasemalla. Meille on tärkeää, että suomalainen kädenjälki ja osaaminen loistavat kansainvälisellä näyttämöllä, Helsinki-Vantaan kaupallisen liiketoiminnan johtaja Nora Immonen Finaviasta sanoo.

Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta matkusti tammi-elokuussa 2023 10,3 miljoonaa matkustajaa, joista 89 prosenttia matkusti kansainvälisillä lennoilla.

Nyt avautuvien kotimaisten brändien joukossa ovat ekokauppa Ruohonjuuri, muumimyymälä Moomin Shop, Kankurin Tuvan matkamuisto- ja joulumyymälät, koru- ja designmyymälä Viaminnet sekä kosmetiikkamyymälä Lumene. Myymälät luovat yhteensä noin 70 uutta työpaikkaa Helsinki-Vantaalle.

Valtaosa liikkeistä avautuu uudelle elämykselliselle alueelle, joka valmistuu lentoaseman entisen lähtöaulan paikalle.

– Suomalainen arkkitehtuuri, puinen muotoilu ja uniikit brändit luovat alueesta elämyksellisen kohtaamispaikan porttialueen keskiöön. Alueen valmistumiseen huipentuu Finavian historiallinen kehitysohjelma Helsinki-Vantaalla, joka päättyy syksyn aikana.

Näyttävälle palvelualueelle avautui kesällä myös maailman ensimmäinen lentoasemalla sijaitseva second hand -kahvila ja myymälä Relove, joka on ihastuttanut niin kotimaisia kuin kansainvälisiä matkustajia.

– Kehitämme jatkuvasti valikoimaamme seuraamalla matkustajien toiveita ja trendejä. Hiljattain Helsinki-Vantaan lentoasema palkittiin Euroopan parhaaksi lentoasemaksi kokoluokassaan, mikä on upea saavutus ja osoitus siitä, että tehdyt uudistukset vastaavat asiakkaidemme mieltymyksiä, Nora Immonen sanoo.

Lista Helsinki-Vantaan uusista myymälöistä

  • Ekokauppa Ruohonjuuri
  • Design- ja korumyymälä Viaminnet
  • Muumikauppa Moomin Shop
  • Kankurin Tuvan matkamuistomyymälä Finspiration
  • Kankurin Tuvan ympärivuotinen joulumyymälä
  • Kosmetiikkamyymälä Lumene
  • Second hand -myymälä ja kahvila Relove
  • Päivittäistavaraliike Normal
  • Muoti- ja vaateliike Ferragamo
  • Muoti- ja asustemyymälä Jimmy Choo & Chloé

Lue myös

Helsinki-Vantaan Food Hall -ravintola-alueelle kansainvälinen tunnustus: Vuoden Food Hall 2023

Ketkä voivat tehdä ostoksia lentokentällä?