Ohita navigaatio

Ivalon lentoasemalle Sustainable Travel Finland -merkki

Artikkeli julkaistu
14.09.2023 klo 07:55
Talvinen yökuva valaistusta terminaalirakennuksesta
Vastuullisuus
Visit Finland on myöntänyt Ivalon lentoasemalle kestävän matkailun Sustainable Travel Finland -merkin. Merkki on myönnetty myös Kittilän ja Rovaniemen lentoasemille.

– Ivalon lentoasemalle myönnetty Sustainable Travel Finland -merkki on tunnustus siitä aktiivisesti työstä, jota Finaviassa teemme kestävämmän matkailun puolesta. Tänä vuonna neljä pohjoisen lentokenttää, mukaan lukien Ivalon lentoasema, ottavat askeleen hiilineutraaliudesta kohti nettonollapäästöjen tasoa, Lapin aluejohtaja Jonna Pietilä Finaviasta sanoo.

Finavian tavoite on vähentää kaikkien lentoasemiensa hiilipäästöt nettonollatasolle vuoden 2025 loppuun mennessä. Tänä vuonna taso saavutetaan Ivalon, Kittilän, Rovaniemen ja Kuusamon lentoasemilla.

– Olemme siirtyneet käyttämään lentoasemiemme työkoneissa uusiutuvaa moottoripolttoöljyä ja ajoneuvoissamme käytämme uusiutuvaa dieseliä. Lämpökeskuksissamme käytämme täysin uusiutuvaa bioenergiaa ja varapolttoaineena uusiutuvaa polttoöljyä. Lentoasemille toimitettava kaukolämpö perustuu myös biopolttoaineisiin. Näiden avulla otamme ylpeästi seuraavan askeleen hiilineutraaliudesta kohti nettonollaa.

Kestävän matkailun edistäminen on koko Lapin alueen ja matkailutoimijoiden yhteinen tavoite.

– Haluamme lentoasemayhtiönä tehdä oma osuutemme tämän edistämiseksi, Jonna Pietilä sanoo.

Lue myös

Finavia edistää kestävää matkailua Lapin lentoasemilla – Kittilän ja Rovaniemen kentille Sustainable Travel Finland -merkki

Finavia tavoittelee hiilipäästöjensä vähentämistä lähelle nollaa

Visit Finland: Sustainable Travel Finland

Sustainable Travel Finland -merkki