Ohita navigaatio

Revontulien otollisin aika on alkanut – ainutlaatuinen valoilmiö on Suomessa nyt aktiivisimmillaan

Artikkeli julkaistu
19.09.2023 klo 12:00
Revontulet Lapin Inarijärven yllä syksyllä
Reitit & Kohteet
Mahdollisuutesi nähdä revontulia ovat tällä hetkellä Pohjois-Suomessa parhaimmillaan. Finavian lentoasemat yhdistävät matkustajat sujuvasti näiden henkeäsalpaavien luonnonilmiöiden äärelle.

Revontulet yhdistetään yleensä talveen, mutta niiden aktiivisimmat vuodenajat ovat Pohjois-Suomessa itse asiassa syksy ja kevät, Visit Finland vinkkaa verkkosivuillaan.

Revontulien näkeminen omin silmin on monelle ainutlaatuinen kokemus, ja niiden näkeminen edellyttää kirkasta taivasta ja hieman onnea. Mahdollisuutesi nähdä tämä ainutlaatuinen valoilmiö on Pohjois-Suomessa juuri nyt parhaimmillaan, sillä paras kausi revontulien bongaamiseen alkaa elokuun lopulla, kun yöt pimenevät, ja päättyy huhtikuun alussa.

Mahdollisuutesi ovat sitäkin paremmat, mitä pohjoisemmaksi Suomea matkaat. Revontulia voikin nähdä Lapissa noin 200 yönä vuodessa eli joka toisena kirkkaana yönä.

Helsinki-Vantaan lentoasemalta lennetään tällä hetkellä useita kertoja päivässä kaikille Finavian Lapin lentoasemille: Rovaniemelle, Kittilään, Ivaloon, Kuusamoon sekä Kemi-Tornioon.

Lapin lentoasemille lennetään tänä talvena myös paljon suoria reittilentoja ympäri Eurooppaa. Tuttujen yhteyksien lisäksi Lappiin avautuu talvikaudella 2023–2024 peräti 18 uutta reittiä.

Tiesitkö tämän revontulista:

  • Revontulet näkyvät parhaiten, kun taivas on kirkas. On olemassa mobiilisovelluksia ja verkkosivustoja, joiden avulla voit tarkistaa, kuinka todennäköistä revontulien näkeminen on.

  • Vihreä on revontulten yleisin väri, kun taas punaisen revontulen havaitseminen on hyvin harvinaista.

Kuva: Pertti Turunen / Visit Finland.

Lue lisää:

Koe lumoava Lapin ruska – suorat lennot Rovaniemen, Ivalon ja Kittilän lentoasemille