Ohita navigaatio

Tampere-Pirkkalan lentoasema palkittiin Vuoden 2022 lentoasema -tunnustuksella

Lehdistötiedote
Artikkeli julkaistu
12.09.2023 klo 12:05
Kuvassa Mari Nurminen ja Jani Jolkkonen.
Yritys
Lentoasemayhtiö Finavia on valinnut Tampere-Pirkkalan lentoaseman vuoden 2022 lentoasemaksi. Matkustajien asiakastyytyväisyys Tampere-Pirkkalan lentoasemalla on huippuluokkaa. Lisäksi aktiivinen yhteistyö alueen toimijoiden kanssa on mahdollistanut sujuvat yhteydet maailmalle liikennerakenteen muutoksista huolimatta.

‒ Haluamme Finaviassa antaa Tampere-Pirkkalan lentoasemalle Vuoden lentoasema -tunnustuksen ennen kaikkea vahvasta sidosryhmäyhteistyöstä ja asiakaslähtöisestä toimintakulttuurista, sanoo Finavian lentoasemaverkoston johtaja Jani Jolkkonen.

Hänen mukaansa Tampere-Pirkkalan lentoaseman liikennerakenne on muuttunut voimakkaasti, mikä näkyy muun muassa Air Balticin voimakkaana taloudellisena panostuksena ja reittien lisäyksenä. Finavian lentoasemaverkoston asiakastyytyväisyysmittauksissa Tampere-Pirkkalan lentoasema on suoriutunut erittäin hyvin, ja saanut positiivista palautetta muun muassa turvatarkastuksesta ja pysäköintijärjestelyistä.

‒ Olen hyvin iloinen Tampere-Pirkkalan lentoaseman saamasta tunnustuksesta. Olemme tehneet paljon töitä lentoliikenteen kasvun ja sujuvan matkustajakokemuksen eteen ja sen seurauksena olemme tänä ja viime vuonna päässeet juhlimaan usean reitin avajaisia, kertoo Tampere-Pirkkalan lentoasemapäällikkö Mari Nurminen.

Tampere-Pirkkalan lentoasema on niin kutsuttu yhteistoimintakenttä, jota käytetään sekä siviili- että sotilasilmailuun. Lisäksi lentoasemalla on aktiivista lentokoulutustoimintaa. Vuonna 2022 lentoaseman kautta matkusti 168 328 matkustajaa, joista 95 prosenttia oli kansainvälisten lentojen matkustajia. Kokonaisuudessaan Tampere-Pirkkalan lentoasemalla oli viime vuonna 23 454 lentoonlähtöä ja laskeutumista, joista kaupallisia lentoja oli 2 756.