Ohita navigaatio

Portti seikkailuihin ja kansallispuistojen maahan – tutustu Kuusamon lentoasemaan

Artikkeli julkaistu
30.04.2024 klo 09:38
Kuvassa vehreä maisema, jossa etualalla puita ja taka-alalla näkyy vesistö.
Reitit & Kohteet
Kuusamon lentoasemalta on erinomaiset yhteydet monipuolisiin luontokohteisiin Kuusamossa ja lähialueilla. Lyhyen ajomatkan päässä sijaitsevat Rukan laskettelurinteet ja viisi kaunista kansallispuistoa.

Kuusamon lentoasema elää ja hengittää vapaa-ajan matkailusta - toinen toistaan upeammat luontokohteet ja hiihtokeskukset ovat sujuvien yhteyksien päässä. Kuusamon lentoasema tunnetaankin porttina kansallispuistojen maahan.

Kuusamon lentokentän kautta lensi vuonna 2023 yli 120 000 matkustajaa. Talvisesonki on erityisen vilkasta, ja jopa kolmannes koko vuoden matkustajista lentää pelkästään joulukuun aikana. Kesäkaudella lentoja on viikoittain 7–12 ja talvella jopa 50 lentoa viikossa.

Kuusamoon lennetään ympärivuotisesti Helsingistä. Talvikaudella 2023–2024 suoria reittilentoja oli Saksan Frankfurtiin ja Düsseldorfiin sekä Sveitsin Zürichiin. Kuusamoon lennetään myös charter-lentoja Euroopasta. Kesällä 2024 Finnair lentää Helsingistä Kuusamoon 5-7 kertaa viikossa.

Lentoaseman päällikön vinkit Kuusamoon

Kuusamossa voi kokea elämyksiä ja seikkailuja ympäri vuoden. Kuusamon lentoaseman päällikkö Sari Päivärinta vinkkaa, mitä kaikkea Kuusamossa ja sen lähialueilla kannattaa nähdä ja kokea.

Metsässä poimimassa mustikoita.

"Vain tunnin ajomatkan sisällä lentoasemasta on viisi hyvin erilaista ja kaunista kansallispuistoa - Oulanka, Salla, Riisitunturi, Iso-Syöte ja Hossa."

"Kuusamon kautta tavoittaa helposti myös Rukan, Pyhän, Sallan ja Iso-Syötteen hiihtokeskukset sekä Taivalkosken, Hossan ja Posion talven ihmeet."

"Muita henkeäsalpaavia luontokohteita lähistöllä ovat Valtavaaran huippu, Kiutaköngäs, Pähkinäkallio sekä talvella Riisitunturi upeine tykkilumipuineen."

Kitkajoki Kuusamon alueella tarjoaa paljon aktiviteetteja.

Tutustu Kuusamon lentoasemaan

  • Perustamisvuosi: Kuusamon lentoasema perustettiin vuonna 1969.
  • Työntekijät: Lentokentällä työskentelee yhteensä 12 henkilöä, sesonkiaikana 25 työntekijää.
  • Matkustajamäärä: Vuonna 2023 lentomatkustajia oli 120 640.
  • Lentoyhteydet: Finnair lentää Kuusamoon suorin lennoin ympärivuotisesti Helsingistä. Talvikaudella 2023-2024 reittilentoja oli Frankfurtiin Lufthansalta, Düsseldorfiin Eurowingsiltä ja Zürichiin Edelweissilta. Kuusamoon lentää myös lukuisia charter-lentoja useasta Euroopan kaupungista. Kesällä 2024 Finnair lentää Kuusamon ja Helsinki-Vantaan väliä useita kertoja viikossa.

Tutustu Kuusamon lentoasemaan sekä lähteviin ja saapuviin lentoihin.

Katso Kuusamon lentoaseman palvelut täältä.

Lue täältä, miten Kuusamon lentoaseman turvatarkastus toimii.

Artikkelin kuvat: Visit Finland