Ohita navigaatio

Suomen suurin hotellikokonaisuus avautuu Helsinki-Vantaalle: ”lentokenttäkaupunkia” palvelee nyt yhteensä 12 hotellia

Lehdistötiedote
Artikkeli julkaistu
30.05.2024 klo 11:15
Strawberryn Clarion & Comfort -hotellit kuvattuna Helsinki-Vantaan lentoaseman sisäänkäynniltä
Matkustus
Hotelliyritys Strawberryn kaksi uutta hotellia, Clarion Hotel ja Comfort Hotel Helsinki Airport, avaavat ovensa asiakkaille lauantaina 1. kesäkuuta 2024. Lentoaseman terminaalin yhteyteen kohonnut hotellikokonaisuus nostaa lentoasema-alueen hotellitarjonnan kokonaisuudessaan 12 hotelliin. Alueen konferenssi- ja kokoustilat myös kehittyvät avauksen myötä merkittävästi.

Upouusi hotellikokonaisuus tuo lentomatkustajien käyttöön yli 700 huonetta, kattoravintolan ja -baarin sekä ulkoporealtaalla varustetun Spa-osaston. Majoitus- ja virkistyspalveluiden lisäksi hotellissa on 825 neliömetrin suuruinen tapahtumatila jopa yli 1000 osallistujalle ja 21 kokoushuonetta, jotka mahdollistavat suurten, kansainvälisten tapahtumien järjestämisen suoraan lentoaseman yhteydessä.

− Finavia sai viime syksynä päätökseen Helsinki-Vantaan historiallisen kehitysohjelman, minkä myötä lentoasema palveluineen on kehittynyt merkittävästi; lentoasema-alue kokonaisuudessaan on myös seurannut tätä kehitystä. Niin kutsutulla lentokenttäkaupungilla yhdistyvät joustavat ja monipuoliset palvelut, jotka vastaavat niin matkailijoiden, yritysten kuin alueen asukkaidenkin tarpeisiin, Helsinki-Vantaan lentoaseman kaupallinen johtaja Nora Immonen Finaviasta sanoo.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja sen välittömässä läheisyydessä palvelee nyt viisi hotellia, joissa on yhteensä lähes 1200 huonetta ja 33 kokoustilaa. Laajemmalla lentoasema-alueella hotellien määrä nousee yhteensä kahteentoista, tarjoten asiakkaille noin 2900 huonetta ja liki 120 kokoustilaa.

Uusissa hotelleissa matkustajien liikkumista sujuvoittaa suora sisäyhteys lentoaseman tuloaulaan.

− Sisäkulkuyhteys terminaaliin mahdollistaa vaivattoman liikkumisen lennolta hotelliin ja omasta huoneesta suoraan lähtöselvitykseen. Kulkuyhteys myös tuo terminaalin tuloaulan ravintolat, kahvilat ja myymälät hotellin asiakkaiden käsien ulottuville. Hotellien monipuolisen tarjonnan lisäksi ostoksilla voi käydä esimerkiksi ympäri vuorokauden auki olevassa Alepassa, asioida lentokentän apteekissa tai ruokailla palkitussa Food Hallissa, Immonen kertoo.

Strawberryn GLO Hotel Airport käy myös läpi muodonmuutoksen kesäkuun alussa. Helsinki-Vantaan tuloaulan pohjakerroksessa sijaitseva hotelli tunnetaan jatkossa nimellä Comfort Hotel Xpress Helsinki Airport Terminal. Tila saa myös sisustukseltaan uuden ilmeen.

– Tämä on ollut meiltä valtava satsaus ja olen valtavan ylpeä siitä, miten hieno kokonaisuudesta tuli. Nyt avautuva kokonaisuus tuo merkittävän lisän lentoaseman tapahtuma- ja konferenssitilatarjontaan. Haluamme houkutella uusien hotelliemme myötä kotimaisia ja kansainvälisiä konferenssijärjestäjiä Helsinki-Vantaalle, joka on logistinen solmukohta vertaansa vailla – tänne pääsee sujuvasti niin junalla, bussilla, omalla autolla kuin lentäenkin sekä Suomesta että maailmalta, Strawberryn Suomen maajohtaja Erika Ehrnrooth sanoo.

Hotellit Helsinki-Vantaan lentoasemalla

 • Clarion Hotel Helsinki Airport
 • Comfort Hotel Helsinki Airport
 • GLO Hotel Airport (5.6.2024 alkaen Comfort Hotel Xpress Helsinki Airport Terminal)
 • Hilton Helsinki Airport
 • Scandic Helsinki Airport

Hotellit Helsinki-Vantaan lentoaseman lähialueella

 • Break Sokos Hotel Flamingo
 • Clarion Hotel Aviapolis
 • Holiday Inn Helsinki-Vantaa Airport
 • Pilot Airport Hotel
 • Scandic Helsinki Aviacongress
 • Scandic Helsinki Aviapolis
 • Skyline Airport Hotel