Skip navigation

Singapore – näyteikkuna Aasiaan

Article published
1.2.2012 at 07:28
Monikerroksinen Singapore avaa ikkunan Aasian tärkeimpiin kulttuureihin lyhyelläkin matkalla. 

Singapore on siisti, toimiva ja turvallinen, mutta samalla juuri sopivan eksoottinen. Kiinalainen, malaijilainen ja intialainen kulttuuri pitävät pintansa kaupunkikuvaa hallitsevien modernien pilvenpiirtäjien katveessa.

Valtaosa maan viidestä miljoonasta asukkaasta on kiinalaista alkuperää. Kiinalaistunnelmaan pääsee parhaiten Chinatownissa, jonka kiemurtelevat kaupunkitalokorttelit alkavat heti bisneskeskustan liepeiltä. Little Indian toreilla ja temppeleissä Intia tulee iholle.

Kulttuurien väliset kontrastit ovat oleellinen osa Singaporen viehätystä. Kieliä, uskontoja ja tapoja on valtavasti, eikä yhtä oikeaa ole. Pilvenpiirtäjät kohoavat luontevasti vanhojen kolonialististen rakennusten, moskeijoiden ja temppeleiden lomasta.

Ostoksia ja herkuttelua

Paikallisten tapaa viettää aikaa ilmastoiduissa ostoskeskuksissa alkaa ymmärtää, kun yrittää kävellä paikasta toiseen. Trooppinen ilmasto tarkoittaa suurta ilmankosteutta ja liki 30 asteen keskilämpötilaa ympäri vuoden.

Onneksi liikenne toimii. Supersiistit metrot kulkevat ajallaan, ja taksin saa helposti. Legendaarisella ostoskadulla Orchard Roadilla on 21 ostoskeskusta ja lisää rakennetaan koko ajan. Tuontitavara on samanhintaista kuin Euroopassa, mutta vähintään yhtä kiinnostavat aasialaiset brändit ovat edullisempia. Luottokorttilaskua saa pienennettyä myös seuraamalla alennusmyyntejä, joita on jatkuvasti.

Singapore on juuri sopivan eksoottinen.

Shoppailun lisäksi singaporelaisten lempiharrastus tuntuu olevan syöminen. Ei ihme, sillä paikallinen keittiö on mainio sekoitus kiinalaisia, intialaisia, malesialaisia ja indonesialaisia makuvivahteita. Singaporea kutsutaankin Aasian kulinaariseksi pääkaupungiksi.

Ateria paikallisten suosimilla ruokatoreilla on elämys. Yksi suurimmista ja suosituimmista on vuonna 1894 perustettu Lau Pa Satin food court Chinatownissa, aivan keskellä kaupunkia. Kaakkois-Aasian suurin viktoriaanisen ajan rakennuskompleksi on jo itsessään nähtävyys.

Kaupunkikierroksen jälkeen väsyneet jalat ovat ansainneet vyöhyketerapiakäsittelyn jossain kaupungin lukuisista refleksologiapaikoista.


Rennosti rannalla

Pinta-alaltaan Singapore vastaa Suomen pääkaupunkiseutua. Pienestä maasta peräti puolet on erilaisia viheralueita.

Rantapuisto East Coast Park on suosittu pyöräilypaikka ja kaupungin edustalla sijaitseva Sentosan saari lapsiperheiden suosima retkikohde. Saarelle pääsee siltaa pitkin tai World Trade Centeristä lähtevällä köysiradalla, jonka vaunuista käsin kelpaa ihailla suurkaupungin siluettia.

Perheitä vetävät Sentosaan upeiden – vaikkakin keinotekoisten – hiekkarantojen lisäksi muun muassa Underwater World -akvaario ja Universal Studios -teemapuisto.

Singaporen maailmankuulu eläintarha tunnetaan harvinaisista valkoisista tiikereistään. Myös yöaikaan järjestettävä junasafari ja maailman suurin lintupuisto houkuttelevat turisteja kaikkialta maailmasta.

Siivillä Suomesta Singaporeen

Finnair ja Qantas lentävät yhteistyössä Helsingistä Singaporeen joka päivä. Suora lento kestää noin 12 tuntia. Singaporen Changi on merkittävä solmukenttä, josta on yhteydet yli kahteen sataan kaupunkiin ympäri maailmaa. Taksimatka Changista Singaporen keskustaan kestää noin puoli tuntia.

Teksti: Minna Kalajoki
Kuvat: Finnair

Matkustus