Parkeringstjänster på Helsingfors-Vanda flygplats

Parkeringsplatser för elbilar

Finavia har nästan 350 laddningsstationer för elbilar på Helsingfors-Vanda flygplats. Laddningsstationerna är lämpade för både medelsnabb och långsam laddning. Laddningsstationerna för elbilar finns i parkeringshusen P1 Premium, P2, P3 och P5. Tredje våningen i P2-området är helt reserverad för elbilar. Laddningsstationerna är kompatibla med Type 2-laddningskablar.

Närmare anvisningar och kontaktuppgifter fås från flygplatsens laddningsstation för elbilar eller kan laddas ner här.

Handikapparkering

Det är viktigt för oss att alla har möjlighet att resa. Innehavare av parkeringstillståndet för rörelsehindrade kan parkera kostnadsfritt på valfri plats på parkeringsområdena som är avgränsade med en bom. Parkeringsområdena inkluderar P1 Premium, P2, P3, P4, P5 och snabbparkeringen.

-Om du vill reservera en parkeringsplats på flygplatsen, gå till bokningstjänsten. Parkeringen är då avgiftsbelagd.

-Om du behöver hjälp med att ta dig fram kan du beställa Finavias avgiftsfria assistanstjänst före resan. I parkeringshusen och utanför terminalerna finns anropsplatser, där man kan kontakta assistanstjänsten.

Så här använder du parkeringstillståndet för rörelsehindrade

När du kör bil till en plats som är avsedd för personer med funktionsnedsättning inom ett område som är avgränsat med en bom, ta med den parkeringsbiljett som du fick vid bommen och det personliga parkeringstillståndet för rörelsehindrade. Parkeringshusen P1 Premium och P2, liksom snabbparkeringen, är biljettfria områden, och bommen öppnas med kameraidentifikation. När du återkommer från din resa får du en avgiftsfri utkörningsbiljett när du visar upp din parkeringsbiljett och ditt parkeringstillstånd för rörelsehindrade vid vår rådgivningsdisk. Om du parkerar i ett biljettfritt område kommer priset på din parkering att nollställas i rådgivningstjänsten på basis av ditt registreringsnummer. Rådgivningen finns i ankomsthallen.

-Observera att ett identitetsbevis med foto måste uppvisas om parkeringstillståndet för rörelsehindrade inte har foto.

-Om du själv har svårt att röra dig kan du också låta någon annan gå till rådgivningsdisken för dig. Utöver parkeringsbiljetten eller registernumret måste hen uppvisa parkeringstillståndet för rörelsehindrade samt tillståndsinnehavarens flygbiljett.

-Om du parkerar på en parkeringsplats för personer med funktionsnedsättning på ett område som inte avgränsas av en bom ska du lämna ditt parkeringstillstånd på en synlig plats i bilen, till exempel innanför vindrutan.

Car wash, temporarily unavailable

Save time and bother. Have your car washed while you are travelling. When your flight lands, you will have a clean car waiting for you. You can book your car wash at the same time as you reserve your parking space in advance.

Premium Lane, temporarily unavailable

Buy Premium Lane security check access with parking reservation.