Hämtning och lämning av passagerare

Läs om hur du ska göra när du för passagerare till flygplatsen eller hämtar dem därifrån. Arbetet med att bygga ut terminal 2 påverkar trafikarrangemangen på Helsingfors-Vanda flygplats.

Taxitrafiken samt lämningen och hämtningen av passagerare koncentreras tillfälligt till terminal 1 (T1). Från och med den 2 mars 2021 går det inte längre att ta bilen ända fram till terminal 2 på grund av ändringsarbetena i anknytning till Finavias utvecklingsprogram.

Lämning av passagerare på Helsingfors-Vanda flygplats

När du för passagerare till flygplatsen, kan du låta passagerarna stiga ur framför terminal 1. Du kan stanna för en kort stund, men kom ihåg att det är förbjudet att parkera eller gå iväg och lämna bilen.

Om du vill följa en passagerare in i terminalen, ska du parkera bilen på korttidsparkeringen Pikaparkki i P3.

På grund av coronapandemin koncentreras tills vidare alla flyg till terminal 2 (T2). Till den tar du dig till fots via en förbindelsekorridor från T1. Avståndet är cirka 300 meter.

Kartta Helsinki-Vantaan liikennejärjestelyistä

Hämtning av passagerare från Helsingfors-Vanda flygplats

När du hämtar passagerare från Helsingfors-Vanda flygplats eller har andra ärenden till flygplatsen, ska du parkera bilen på korttidsparkeringen Pikaparkki i P3 och vänta på passagerarna i bilen. Du kan även möta passagerarna vid träffpunkten i terminal 1.

Parkeringsavgiften i Pikaparkki är 1 €/10 minuter. Genomfarten är avgiftsfri, om du kör ut från området inom 10 minuter. Mata in biljetten som du fick vid infarten i bomanordningen utan att använda biljetten i betalautomaten.