Skip navigation

Finavia öppnar parkeringshusen vid Helsingfors-Vanda för vinterförvaring av bilar och båtar

Pressmeddelande
Article published
27.10.2020 kl 10:49
White car driving towards exit at P5 parking hall.
Parkeringshall P5 i närheten av terminal 2 vid Helsingfors-Vanda erbjuder ett säkert, takförsett utrymme för vinterförvaring av båtar och fordon. Lämna enkelt fordon till förvaring och åk hem smidigt med tåg.

Flygplatsbolaget Finavia har avvikande för innevarande vinterperiod öppnat delar av parkeringshall P5 för vinterförvaring av båtar och fordon. Parkeringshallen som ligger i närheten av Helsingfors-Vanda flygplats och har goda transportförbindelser erbjuder ett säkert, takförsett och övervakat skydd.

– Exceptionella tider ger upphov till nya lösningar och vi är tvungna att betrakta saker på ett nytt sätt. Denna tid skapar även nya innovationer. Nu kan vi erbjuda båtförare och fordonsägare högklassig förvaring, berättar Jukka Isomäki, direktör vid Finavia med ansvar för utveckling av marktrafiken vid flygplatsen.

Efter att fordonet lämnats till förvaring finns det goda tåg- och bussförbindelser från parkeringsområdet till hela huvudstadsregionen.

Isomäki berättar att denna tjänst är efterfrågad sedan tidigare, men det har inte varit möjligt att genomföra tjänsten på grund av otillräcklig kapacitet.

– Detta gör det möjligt att betjäna en helt ny kundgrupp. På grund av coronakrisen finns mer utrymme i vinter. Normalt är detta inte möjligt.

Fordon och båtar som lämnas till förvaring får ha en höjd på högst två meter. Finavias kundservice ger detaljerad information om platsen i samband med reserveringen. Vinterförvaringstiden utgår senast den 31 maj 2021.

Resa