Hoppa över navigering

9Lives, som producerar hälsovårdstjänster, startar sin verksamhet på Helsingfors-Vanda flygplats

Article published
28.06.2021 kl 10:50
Archived
Punapukuinen 9Livesin työntekijä koronatestauspisteen ovella
Resa
9Lives, som producerar coronatesttjänster till flygpassagerare, startar en verksamhet på Helsingfors-Vanda flygplats den 28 juni 2021. Servicestället ligger i omedelbar närhet av terminal 2.

−Vi vill erbjuda resenärer den bästa möjliga upplevelsen på Helsingfors-Vanda flygplats, och en del av byggandet av upplevelsen är att utöka det nuvarande tjänsteutbudet, säger Helsingfors-Vanda flygplats affärschef Nora Immonen från Finavia.

9Lives rekommenderar att passagerare anmäler sig till coronatestet via 9Lives webbplats senast en timme före ankomst till testplatsen, så att passagerarens remiss till coronatest kan slutföras i tid. Remissen kommer att vara klar vid provtagningsstället när passageraren kommer till coronatestet.

− Provtagningsstället erbjuder inledningsvis snabba antigentester och PCR-tester. I framtiden kommer tjänsteutbudet att omfatta också snabba PCR-tester, säger 9Lives verkställande direktör Katariina Matveinen.

9Lives provtagningsställe ligger nära ingången till terminal 2 på busstationen. Tjänsten är öppen för passagerare fr.o.m. 28.6.

Kom ihåg att kontrollera destinationslandets rekommendationer i förväg

Det är viktigt att notera att de tester, intyg och tidsramar som krävs för resor kan variera från land till land och från flygbolag till flygbolag.

Kontrollera alltid före resan hos flygbolaget och myndigheterna i destinationslandet inresebestämmelserna, behovet av tester och intyg samt hur länge före resan testet kan göras.

Mer information om 9Lives tjänster och öppettider finns på 9Lives sidan (på finska och på engelska).

Lär också flygresor under coronapandemin och Coronatest på Helsingfors-Vanda flygplats.

Bild: 9Lives/Jussi Ratilainen

Updated: New location for 9Lives service point is T2 bus station, platfrom 37.