Hoppa över navigering

Air Baltic flyger igen från Tammerfors till Riga – andra aktörer är Ryanair, SAS och TUI

Article published
05.10.2021 kl 10:24
Air Balticin kone 220-300
Trafiken på Tammerfors-Birkala flygplats ökar när Air Baltic, Ryanair, SAS och TUI börjar flyga igen under höst- och vintersäsongen. Air Baltic inleder sina flygningar först.

Tidigt på tisdagmorgonen startade lettiska Air Baltic flygningar från Tammerfors-Birkala flygplats till Riga efter en paus på ett och ett halvt år. Air Baltic flyger två flygningar per vecka.

Förbindelserna flygs med Airbus A220-300-flottans 145-sitsiga jetplan. Air Baltic har flugit på rutten sedan 2008.

─ Det är bra att den viktiga förbindelsen mellan Tammerfors och Riga återupptas. Det är också viktigt för anslutningsflyg. Det är ett gott tecken att flygtrafiken återupptas, att valet av destinationer på Finavias nätverksflygplatser gradvis kommer att återgå till det normala i takt med att resandet tar fart, säger Petri Vuori, ansvarig chef för flygplatsbolaget Finavias ruttutveckling.

Andra aktörer under vinter- och höstsäsongen som flyger till Tammerfors inkluderar Ryanair, SAS och TUI:s charterflyg. Från och med den 2 november kommer Ryanair att flyga två veckoflygningar från Tammerfors till London-Stansteds flygplats. TUI:s charterflyg går till Kanarieöarna. SAS startar också flygningar från Tammerfors till Stockholm under vintersäsongen.

Läs även

För höst- och sportlovsfirare erbjuder Finavias flygplatser nästan 100 destinationer runt om i världen

Resa