Hoppa över navigering

Tjänsterna vid gateområde 12–21 betjänar passagerarna som reser med inrikesflyg – ändringar i passagerarrutterna på Helsingfors-Vanda flygplats

Article published
29.07.2021 kl 08:50
Archived
Matkustaja korona-aikana maski naamalla
Resa
Sedan måndagen den 26 juli har det gjorts ändringar i passagerarrutterna på Helsingfors-Vanda flygplats. Tills vidare betjänar endast tjänsterna vid gateområde 12–21 passagerare som reser med inrikesflyg , eftersom passagerare som lämnar gateområdet för utrikesflyg måste ha ett coronaintyg.

Den nya inresemodellen och hälsosäkerhetsprocesserna har lett till förändringar i terminalarrangemangen och passagerarrutterna på Helsingfors-Vanda flygplats.

Hälsomyndigheterna kontrollerar coronaintygen för alla passagerare som anländer från högriskländer, vilket är anledningen till att terminalutrymmena på flygplatsen har fördelats. På initiativ av Vanda stad har den inre gränskontroll som tidigare utförts av Gränsbevakningsväsendet ersatts med en inspektion av coronaintyg.

Passagerare som reser med inrikesflyg behöver inte ett coronaintyg, så passagerarna hänvisas till gateområde 12–21, där de betjänas av tjänsterna och restaurangerna i Terminal 1. Flyg och passagerare som omfattas av kontrollen av coronaintyg hänvisas till gateområde 22–30.