Hoppa över navigering

En ny restaurangvärld öppnades i ankomsthallen på Helsingfors-Vanda – smaker från sex kök runt världen

Article published
09.05.2022 kl 12:57
Ravtintolamaailma auki Helsinki-Vantaan lentoasemalla
Resa
Finavia har förbättrat restaurangutbudet i den nya terminalutbyggnaden på Helsingfors-Vanda flygplats. Den 9 maj öppnades en restaurangvärld med sex olika kök i den nya ankomsthallen, och betjänar alla besökare på flygplatsen.

Köken representerar smaker från hela världen. I restaurangvärlden har särskild vikt lagts vid servicens snabbhet och utbudets mångsidighet, säger Nora Immonen, Finavias affärschef på Helsingfors-Vanda flygplats.

I ankomsthallens restaurangvärld finns restaurangerna Lopez y Lopez, Pretty Boy Wingery, Levant, Bär Bar, TGM och Richie’s Gourmet Hot Dogs. Restaurangerna bjuder på ett stort urval av bland annat mexikanska tacos, inhemska kycklingvingar, falafflar och sallader från Mellanöstern, smoothier gjorda på finländska bär och hot dog-portioner.

Det finns produkter som man lätt kan ta med sig, men även möjligheter till trevliga stunder och möten med god mat och dryck i de gemensamma kundutrymmena, säger Immonen.

Lunch på flygplatsen

De nya restaurangerna finns i ankomsthallen på Helsingfors-Vanda flygplats och är lätt tillgängliga för ankommande passagerare. Ankomsthallen är belägen före säkerhetskontrollen, vilket gör det möjligt för passagerarnas följeslagare, flygplatsens och omgivningens personal och andra besökare att prova på nya matupplevelser.

Under öppningsveckan 9–15.5. kommer restaurangerna att ha specialerbjudanden och livemusik. Dessutom erbjuder Finavia gratis parkering för alla som har lunch i ankomsthallens restauranger.

Öppnandet av restaurangvärlden är ett viktigt steg för oss som en del av den mer omfattande reformen av de kommersiella tjänsterna på Helsingfors-Vanda flygplats, säger Immonen.

Byggandet stannar inte där, för vi kommer även att förnya tjänsteutbudet i gateområdet, avslöjar Immonen.

Den nya ankomsthallen på Helsingfors-Vanda flygplats öppnades för passagerare i december 2021.

Läs mer

Restauranger och tjänster på Helsingfors-Vanda flygplats

Helsingfors-Vandas utvecklingsprogram