Hoppa över navigering

Nya tjänster och utrymmen öppnar på Helsingfors-Vanda flygplats – förbered dig på avvikande arrangemang 23–25.5

Article published
20.05.2022 kl 09:17
Opastekyltti Helsinki-Vantaan terminaalissa
Den 21 juni koncentreras flygen från och till Helsingfors-Vanda flygplats till samma terminal. Detta är en stor verksamhetsförändring som sker i flera steg. Av denna anledning kommer flygplatsen att ha en del specialarrangemang 23–25.5 som även passagerarna kommer att märka av.

– Hela vårt utvecklingsprogram har syftat till att göra Helsingfors-Vanda flygplats tjänster och resekomfort världsledande. Vi har investerat inte bara i att effektivisera transittrafiken, utan även i att utveckla kundupplevelsen på ett övergripande plan. Att ha alla flygningar under ett och samma tak är en viktig del av vår servicereform, säger Timo Järvelä från Finavia, ansvarig terminaldirektör för processerna på Helsingfors-Vanda flygplats.

Flygplatsen befinner sig nu i ett skede då nya utrymmen tas i bruk samtidigt som gamla utrymmen stängs. För att säkerställa att det går enkelt och tryggt att resa även under förändringsfasen kommer Finavia att genomföra de nya arrangemangen på ett kontrollerat sätt under flera dagar.

För passagerare kommer arrangemangen att märkas i form av tillfälliga ruttändringar 23–25.5. Under dessa dagar är det därför bra att följa skyltar och personalens anvisningar noggrannare än vanligt.

Arrangemangen avslutas den 26 maj, och då kommer passagerarna att kunna gå från den nya säkerhetskontrollen direkt till avgångsområdet. Där möts de av ett rymligt och trivsamt utrymme med utsikt över landningsbanan och en hel del nya tjänster som öppnar upp på sommaren.

Till sommaren öppnar bland annat de finländska varumärkena Marimekko och Balmuir sina dörrar, samt Lindroos ur- och smyckesbutik och Aera Women och Aera Men som säljer dam- och herrkläder.

Terminal 1 och terminal 2 blir historia från och med den 21 juni

En del flygbolag har redan flyttat från terminal 1 till terminal 2. Från och med den 21 juni övergår flygplatsen till en verksamhetsmodell med endast en terminal. Även Norwegian, Lufthansa och SAS flyttar då till den nya tillbyggnaden och terminal 1 och 2 går till historien.

Vi ber passagerare, ledsagare och mottagare kontrollera flygets terminaluppgifter samt avgångs- och ankomsttider på vår webbplats innan de anländer till flygplatsen.

– Helsingfors-Vanda fyller 70 år i år och för att hedra detta kan vi vända blad mot flygplatsens framtid. Jag är övertygad om att vi kommer att kunna betjäna passagerarna och flygbolagen på ett ännu mer komfortabelt och enkelt sätt, konstaterar Järvelä.

Läs även: Helsingfors-Vandas utvecklingsprogram.

Utveckling Resa