Hoppa över navigering

Reservera gott om tid på Helsingfors-Vanda flygplats i juni

Article published
31.05.2022 kl 10:32
Kaksi matkustajaa kävelee lentoasemalla
Resa
Passagerare ombeds ta hänsyn till att passagerarmängderna ökar under semesterperioden. Trängsel på flygplatsen förekommer mest på morgonen och eftermiddagen, särskilt på veckosluten.

Kom till Helsingfors-Vanda flygplats i god tid före avgång och reservera mer tid än vanligt för incheckning, bagageinlämning och säkerhetskontroller, också när du reser med inrikesflyg.

I juni är det flest passagerare på morgonen kl. 58 och på eftermiddagarna kl. 1418. Veckosluten är särskilt hektiska under hela juni.

Packa bagaget rätt

Innan du reser, se till att ditt bagage är korrekt packat. Kontrollera i våra anvisningar, vad du kan ta med i handbagaget och vad som ska förvaras i lastrummet.

Boka parkering på förhand

Du kan boka parkering på förhand på Helsingfors-Vanda flygplats. Genom att boka på förhand sparar du parkeringskostnader och säkerställer en plats på det parkeringsområde du önskar.

I parkeringshuset P2 gäller ett kampanjpris den 4 juni–14 augusti, då du som förhandsbeställare kan parkera för 88 euro i veckan.

Om du kommer för att hämta passagerare kan du parkera på snabbparkeringen och i parkeringshusen P1 Premium och P2 som finns precis intill terminalen.

Kontrollera uppgifterna om din flygning

På Helsingfors-Vanda flygplats övergår man till en verksamhetsmodell med endast en terminal från och med den 21 juni, då alla flygningar centraliseras till den nya utbyggnaden och terminalnumren 1 och 2 går till historien.

Vi ber passagerare, ledsagare och mottagare kontrollera flygets terminaluppgifter samt avgångs- och ankomsttider på vår webbplats innan de anländer till flygplatsen.

Läs mer:

Trafik- och transportförbindelser till Helsingfors-Vanda flygplats

Restauranger och tjänster på Helsingfors-Vanda flygplats

Säkerhetskontroll

Barnens flygplats – Little Airport