Hoppa över navigering

Eurowings öppnar tre nya rutter till Lappland på vintern

Article published
01.06.2023 kl 10:55
Kuvassa jonossa lentoyhtiö Eurowingsin lentokoneita
Destinationer
Flygbolaget Eurowings öppnar direkta flygförbindelser från Berlin till Rovaniemi samt från Düsseldorf till Ivalo och Kuusamo i december och januari 2023–2024. Under vintersäsongen flyger Eurowings sammanlagt fem reguljära rutter från Tyskland till Finavias flygplatser i Lappland.

Ruttförbindelserna till Finavias flygplatser i Lappland förbättras ytterligare nästa vinter, då Eurowings öppnar nya rutter från Tyskland till flygplatserna i Ivalo, Kuusamo och Rovaniemi. Flygbolagets populära ruttförbindelser från Düsseldorf till Kittilä och Rovaniemi fortsätter också från förra vintersäsongen.

– Vi är mycket glada över att flygförbindelserna till våra flygplatser i Lappland förbättras! Förra vintern var utmärkt för turismen i Lappland, och nästa vintersäsong ser ännu mer lovande ut. Rutterna betjänar turistsäsongen i Lappland och öppnar upp Eurowings omfattande ruttnät för passagerare som reser från Lappland, säger Finavias chef för ruttutveckling Petri Vuori.

Eurowings är ett tyskt lågprisbolag inom Lufthansa Group som specialiserat sig på direktflyg runt Europa.

Nya rutter från och med julen

Eurowings öppnar förbindelsen mellan Düsseldorf och Ivalo vid juletid, den 23 december 2023. Rutten flygs en gång i veckan, på lördagar, fram till den 16 mars 2024.

Flygen mellan Berlin och Rovaniemi flygplats börjar den 13 januari 2024. Rutten flygs till en början en gång i veckan, på lördagar. I januari–mars, mellan 31.1–16.3.2024, flygs förbindelsen två gånger i veckan, på onsdagar och lördagar.

Från Düsseldorf till Kuusamo flygplats går det flyg en gång i veckan, på söndagar, mellan 21.1 och 17.3.2024.

Favoritrutterna återvänder i början av december

Flygen från Düsseldorf till Kittilä börjar igen den 2 december 2023. Eurowings flyger rutten två gånger i veckan, på onsdagar och lördagar.

Från och med den 3 december 2023 flygs förbindelsen mellan Düsseldorf till Rovaniemi tre gånger i veckan, på torsdagar, lördagar och söndagar.

Du kan boka din flygresa på Eurowings webbplats.

Bild: Eurowings

Läs mer:

Eurowings öppnar en rutt från Helsingfors-Vanda till Berlin.

Austrian Airlines flyger direkt från Wien till Rovaniemi på vintern.