Hoppa över navigering

Tio nya butiker öppnas på Helsingfors-Vanda under hösten – se listan

Pressmeddelande
Article published
25.09.2023 kl 08:11
Reloven sisätila on värikäs ja viihtyisä
Resa
Under hösten 2023 öppnar flygplatsbolaget Finavia tio nya butiker på Helsingfors-Vanda flygplats, varav de flesta är inhemska. Bland dessa finns finländska varumärken som Ruohonjuuri, Viaminnet och Lumene.

– Vi är stolta över att inhemska varumärken är starkt representerade på vår förnyade Helsingfors-Vanda flygplats. Det är viktigt för oss att det finländska handavtrycket och finländskt kunnande lyser på den internationella scenen, säger Nora Immonen, Finavias affärschef på Helsingfors-Vanda.

10,3 miljoner passagerare reste via Helsingfors-Vanda flygplats i januari–augusti 2023, varav 89 procent på internationella flyg.

Bland de inhemska varumärken som nu öppnar sina butiker finns ekobutiken Ruohonjuuri, muminbutiken Mumin Shop, Kankurin Tupas souvenir- och julbutiker, smyckes- och designbutiken Viaminnet samt kosmetikbutiken Lumene. Butikerna skapar cirka 70 nya arbetsplatser på Helsingfors-Vanda.

Majoriteten av butikerna öppnas i det nya upplevelserika området, som ligger där flygplatsens gamla avgångshall stod.

– Finländsk arkitektur, trädesign och unika varumärken gör området till en upplevelserik mötesplats i hjärtat av gateområdet. Då området färdigställs, kulminerar även Finavias historiska utvecklingsprogram på Helsingfors-Vanda, som slutförs under hösten.

Under sommaren öppnades på tjänsteområdet även världens första second hand-kafé och butik på en flygplats, Relove, som har förtjust både inhemska och internationella passagerare.

– Vi utvecklar ständigt vårt urval genom att följa passagerarnas önskemål och trender. Helsingfors-Vanda flygplats utsågs nyligen till den bästa flygplatsen i Europa i sin storleksklass, vilket är en utmärkt prestation och ett tecken på att våra förnyelser motsvarar våra kunders smak, säger Nora Immonen.

Lista över nya butiker på Helsingfors-Vanda flygplats

  • Ekobutiken Ruohonjuuri
  • Design- och smyckesbutiken Viaminnet
  • Muminbutiken Moomin Shop
  • Kankurin Tupa souvenirbutik Finspiration
  • Kankurin Tupas året-runt julbutik
  • Kosmetikbutiken Lumene
  • Second hand-butiken och kaféet Relove
  • Dagligvaruhandeln Normal
  • Mode- och klädaffären Ferragamo
  • Mode- och accessoaraffären Jimmy Choo & Chloé

Läs även

Internationellt erkännande för Food Hall-restaurangområdet på Helsingfors-Vanda: Årets Food Hall 2023

Vem kan göra inköp på flygplatsen?