Hoppa över navigering

Restaurangvärlden i Helsingfors-Vanda gateområde utsedd till årets bästa 2024 – redan det andra erkännandet för flygplatsens restaurangvärldar

Pressmeddelande
Article published
08.07.2024 kl 07:54
Helsinki-Vantaan portialueen ravintolamaailma
Resa
Restaurangvärlden i avgångsgateområdet efter säkerhetskontrollen på Helsingfors-Vanda flygplats har vunnit priset Airport Food Hall of the Year 2024 i en internationell tävling för turist- och restaurangbranschen. Kriterierna för priset är bland annat restaurangutbudets mångsidighet, kundnöjdhet och valuta för pengarna.

– Vi är glada över att restaurangerna och tjänsterna på Helsingfors-Vanda får internationellt erkännande. Maten är en viktig del av reseupplevelsen för allt fler passagerare och vi utvecklar flygplatsens utbud av mat och dryck genom att följa trender och passagerarnas önskemål. Restaurangutbudet på Helsingfors-Vanda har nästan fördubblats sedan 2019 och i synnerhet utbudet av varm mat har blivit avsevärt mångsidigare, säger Nora Immonen, Finavias affärschef på Helsingfors-Vanda flygplats.

Restaurangvärlden i Helsingfors-Vanda gateområde består av fem restauranger: Asian Kitchen, Bastard Burgers, Fafa’s, Pala Pizza Bar och Tori Kitchen & Cafe. Restaurangområdet drivs av restaurangserviceproducenten Select Service Partner Finland (SSP Finland).

Den internationella tävlingen Airport Food and Beverage and Hospitality (FAB Awards 2024) hålls årligen. Restaurangvärlden på Helsingfors-Vanda vann i kategorin "Airport Food Hall of the Year". Vinnaren valdes av en expertpanel.

Restaurangvärlden på Helsingfors-Vanda flygplats öppnades under hösten 2023. När den öppnade blev den flygplatsens andra restaurangvärld utöver Finavias Food Hall i ankomsthallen. Food Hall i ankomsthallen vann samma FAB-pris 2023. Restaurangerna i Food Hall-området inkluderar Levant, Lopez y Lopez, Pretty Boy Wingery, Richie’s Gourmet Hot Dogs, TGM Asian Fusion och Sake Sushi.

– Vi kan nu stolt säga att båda restaurangvärldarna på vår flygplats har belönats internationellt. Det säger mycket om Helsingfors-Vandas utmärkta matutbud, som vi ständigt utvecklar. Jag vill hylla SSP för ett fantastiskt arbete och tacka dem för det goda samarbetet och den gemensamma framgångssagan i att systematiskt förbättra passagerarnas kundupplevelse, säger Immonen.

Läs mer

FAB Awards 2024

Helsingfors-Vanda flygplats återigen bäst i Europa