Skip navigation

Täysosumat Lapin matkakohteista

Article published
1.10.2013 at 05:38

taysosumat_rovaniemi.jpg

ROVANIEMI: Kaikki kaupan

Kahvila Kauppayhtiöstä voi ostaa paitsi kahvin, myös kupin, tuolin ja pöydän, jonka ääressä istut. Kaikki on myynnissä kattovalaisimia ja sokerisirottimia myöten. Sisustus muuttuu sitä mukaa, kun tavara käy kaupaksi. Niinpä kahvila on erilainen joka käynnillä.

Kahvila Kauppayhtiö
Valtakatu 24

taysosumat_kuusamo.jpg

KUUSAMO: Riistaherkkuja Riipiseltä

Lakkaa, teetä, rautua, poronkäristystä, karpalohilloa, kuusenkerkkää – Riipisen herkkukaupan hyllyt notkuvat Lapin ruoka-aarteita. Tarjolla on myös porontaljoja, kuksia, puukkoja ja muita lappilaistuotteita. Kuusamon päämyymälän lisäksi Riipisellä on pienemmät kaupat myös Rukalla ja Vuokatissa.

Riipisen riista- ja matkamuistomyymälä
Järvenpääntie 1

taysosumat_ivalo.jpg

IVALO: Peuhaa Angry Birds -puistossa

Ivalon kupeessa Saariselällä touhutaan vihaisten lintujen maailmassa. Angry Birds -seikkailurata tunneleineen, liukumäkineen ja kiipeilypaikkoineen nostattaa punan pikkuväen poskille, ja Bad Piggies -pelialue houkuttelee nuorisoa. Vanhemmat voivat hörppiä lattea ja lukea digilehtiä tablettibaarissa.

Angry Birds Activity Park
Saariseläntie 7
Avoinna päivittäin klo 12–19.

taysosumat_enontekio.jpg

ENONTEKIÖ: Kaikki Suomen 1000-metriset tunturit

Tiesitkö, että 2/3 Suomen tuntureista sijaitsee Enontekiössä? Kunnan mailla kohoavat myös kaikki Suomen yli 1 000-metriset huiput. Niistä tunnetuimmat ovat Halti (1 323 m) ja Saana (1 028 m).

taysosumat_kittila.jpg

KITTILÄ: Petteri ja kumppanit

Konijänkän tilalla pääsee rapsuttamaan ja ruokkimaan monenkarvaista väkeä. Petteri-poron ja muiden tuttujen koti- ja lemmikkieläinten lisäksi tilalla asustaa myös eksoottisempia eläimiä, kuten strutseja, kameleita, kakaduja sekä hurmaava minipossu Wagner. Yhteensä eri lajeja on yli viisikymmentä.

Konijänkän Kotieläinpiha
Konijänkäntie
Avoinna 1.8.–30.11. klo 10-13 päivittäin

taysosumat_kemi.jpg

KEMI: Suomen kuninkaan kruunu

Suomen itsenäistyessä vuonna 1917 suunniteltiin valtiomuodoksi jonkin aikaa kuningaskuntaa. Akseli Gallen-Kallelan oppilas Eric O. W. Ehrnström suunnitteli Suomen kuninkaalle kruununkin. Sitä, ja kymmeniä muita jalokiviaarteita, pääsee ihailemaan Kemin Jalokivigalleriassa.

Kemin Jalokivigalleria
Kauppakatu 29
Avoinna ma–pe 9.30–16

Teksti: Sari Peltonen

Matkustus