Skip navigation

Finavia ja Cinia yhteistyöhön teknisen turvallisuuden palveluista

Article published
10.8.2015 at 06:15
Lennonjohdontorni.
Finavia Oyj ja Cinia Group Oy aloittavat yhteistyön tekniseen turvallisuuteen liittyvien palveluiden kehittämiseksi markkinoille.
Sivun sisä

Yhteistyöllä voidaan tarjota kokonaisvaltaisia ratkaisuja turvallisuus- ja käytettävyyshallintaan hyödyntäen molempien osapuolten osaamista.

Finavian lennonvarmistuspalveluiden laaja osaaminen lennonvarmistustoiminnasta ja Cinia Groupin asiantuntemus tietoliikenteestä sekä tietoturvasta tarjoaa turvallisuuskriittisiä palveluita tuottaville tahoille lisäarvoa muutoshankkeissa ja toiminnan kehittämisessä.

Nyt kehitettäviä palveluita suunnataan erityisesti liikenteen alan toimijoille ja isoille teollisuuslaitoksille, jotka toimivat turvallisuuskriittisessä ympäristössä.   

- Uskomme lennonvarmistuksen järjestelmien turvallisuus- ja käytettävyyshallinnalla olevan monia yhtymäkohtia muiden toimialojen kanssa. Teknisillä ratkaisuilla voidaan nostaa turvallisuus- ja luotettavuustasoa ja sitä kautta saavuttaa merkittäviä kustannussäästöjä. Nyt aloitetun yhteistyön avulla voimme Cinian kanssa luoda aidosti uutta palveluliiketoimintaa Euroopan markkinoille asiakkaidemme liiketoiminnan kehittämiseksi,  toteaa lennonvarmistusliiketoiminnasta vastaava johtaja Raine Luojus.

-Cinialle on tärkeää olla yhteistyössä Finavian kanssa lennonvarmistuksen ja lentokenttälogistiikan tietoliikenteen ja tietojärjestelmien suunnittelussa, rakentamisessa ja ylläpidossa. Finavia vastaa lennonvarmistuksesta ja lentoasematoiminnoista hyvin haastavissa olosuhteissa – ja menestyy tehtävässään erinomaisesti. Uskomme, että Cinian ja Finavian yhteistyön tuloksista on varmasti hyötyä myös Finavian kansainvälisillä kollegayrityksillä, toteaa Ari-Jussi Knaapila, Cinia Group Oy:n toimitusjohtaja.

Palveluita erityisesti kansainvälisille markkinoille

Yhteistyössä Finavia ja Cinia Group tarjoavat uuden palvelukonseptin erityisesti kansainvälisille markkinoille. Ensimmäinen vaihe yhteistyöstä sisältää konsultointi- ja asiantuntijapalveluiden lisäksi tietoliikenne-, valvonta- sekä datacenter-ratkaisuiden elinkaari- ja lisäarvopalveluita. Sopimus Finavian ja Cinia Groupin yhteistyöstä allekirjoitettiin kesäkuussa.

Ihmisiä & Ilmailua