Skip navigation

Finavia yhteistyöhön Vaasan kaupungin pysäköinninvalvonnan kanssa

Article published
26.8.2015 at 09:56
Vaasan lentoaseman julkisivu.
Finavia uudisti Vaasan lentoaseman pysäköintialueen ja -palvelut keväällä. Sujuvampaa asiointia lentoasemalla edistänyt uudistus saa nyt jatkoa, kun aloitamme yhteistyön Vaasan kaupungin pysäköinninvalvonnan kanssa.

Vaasan lentoasemalla pysäköinti on sallittu merkityillä pysäköintipaikoilla. Vaasan kaupungin pysäköinnintarkastajat valvovat pysäköinnin sujuvuutta ja turvallista asiointia lentoasemalla 31.8.2015 lähtien.

Pysäköintipaikat on jaettu kolmeen alueeseen käyttötarkoituksesta riippuen

Terminaalin eteen on varattu mahdollisimman paljon tilaa matkustajien ja matkatavaroiden jättämistä varten. Terminaalin edustalla sijaitsevat pysäköintipaikat on tarkoitettu 5 minuutin pysähdystä varten.

P1 - lyhytaikaiseen pysäköintiin tarkoitettu alue. Kävelymatkaa autolta terminaaliin n. 30 metriä. Pysäköintialue soveltuu hyvin myös saattajien ja vastaanottajien tarpeisiin.

P2 – pääpysäköintialue, tarjoaa lentoaseman asiakkaiden käyttöön lähes 700 pysäköintipaikkaa. Matkustajat ja alueella asioivat voivat pysäköidä autonsa P2 -alueelle 25 minuutin ajan ilmaiseksi. Ilmainen pysäköinti tapahtuu syöttämällä pysäköintilipuke ulosajopuomilla eli maksuautomaatilla käyminen ei ole tarpeen. Kun 25 minuuttia tulee täyteen, veloitetaan pysäköinnistä hinnaston mukaisesti.

Lentoaseman edessä on kaksi ajokaistaa joista terminaalia lähinnä oleva kaista on varattu ammattiliikennöitsijöille.

Vaasan lentoaseman pysäköintialuekartta

Lisätietoa pysäköinnistä Vaasan lentoasemalla

Lisätietoa Vaasan kaupungin pysäköinninvalvonnasta

Matkustus