Kulkuyhteydet

Juna

Juna-asema sijaitsee suoraan terminaalin alla. Tulo- ja lähtöauloihin on suora yhteys hissillä ja liukuportailla.

Lentoaseman ja Helsingin keskustan välillä liikennöivät P- ja I-junat. Matka-aika on noin 30 minuuttia. Lippuja voi ostaa HSL:n mobiilisovelluksella tai lentoasemalla laiturialueen lippuautomaatista. Aikataulut ja hinnat saat HSL:n sivuilta.

Helsinki-Vantaan ja muun Suomen välillä voi kätevästi liikkua yhdellä junalipulla. Lentokenttäjuniin I ja P pääset vaihtamaan helpoiten Tikkurilan ja Pasilan asemilla. Lue lisää kaukoliikenteen aikatauluista ja hinnoista VR:n sivuilta.

Ajantasaisen Helsinki-Vantaan lähiliikenteen juna-aikataulun löydät yämän sivun lopusta.

Bussi

Bussiasema sijaitsee terminaalin edustalla saapuvien lentojen tasolla.

Lippuja voi ostaa HSL:n mobiilisovelluksella tai lentoasemalla laiturialueen lippuautomaatista. Lisätietoa saat HSL:n sivuilta.Lentoasemalle liikennöi useita kaukoliikenteen linja-autoja muun muassa Turun, Tampereen ja Lahden suunnasta. Aikataulut ja hinnat saat Matkahuollosta.

Ajantasaisen Helsinki-Vantaan lähibussiliikenteen aikataulun löydät tämän sivun lopusta.

Taksi

Taksit jättävät matkalle lähtevät matkustajat suoraan terminaalin pääoven eteen, josta on sisäänkäynti lähtöselvitykseen.

Lentoasemalta poistuvia matkustajia palvelee saapuvien lentojen kerroksessa sijaitseva taksiasema. Takseja on saatavilla ympäri vuorokauden. Taksiasemalla on neljä kaistaa, joilta matkustaja voi valita itselleen sopivan taksin.

Kaistoilla 1–3 toimivat Helsinki-Vantaan sopimustaksit Mankkaan Taksi Oy, Taksi Helsinki Oy ja Menevä Oy. Ne ilmoittavat hintansa näkyvästi taksiasemalla, ja niille on kilpailutuksessa määritelty enimmäishinta. Sopimustakseja on aina saatavana, myös yöllä ja ruuhka-aikaan. Ajoneuvot ovat mahdollisimman vähäpäästöisiä, ja kuljettajat palvelevat usealla eri kielellä.

Ennakkoon tilatut taksit ja muut taksit odottavat matkustajia kaistalla 4.

Vuokra-autot

Helsinki-Vantaalla palvelee useita autovuokraamoita, joiden toimipisteet löytyvät tuloaulasta pysäköinnin neuvontapisteen edustalta. Voit vuokrata auton ennakkoon autovuokraamon nettisivuilta tai soittamalla. Lue lisää auton vuokraamisesta.

Matkustajan hakeminen

Lue täältä lisää matkustajien saattamisesta ja hakemisesta Helsinki-Vantaalla.