Skip navigation

Uudenvuoden viettoon lentäen? Katso tärkeät ohjeet matkatavaroiden pakkaamiseen

Article published
30.12.2021 at 12:56
Archived
Perhe purkamassa autosta parkkihallissa talvivarusteita.
Matkustus
Osta ilotulitteet vasta perillä ja varaudu tarvittavilla matkustusasiakirjoilla, niin matkalle lähtö sujuu ongelmitta.

Jos lähdet uudenvuoden viettoon lentäen, osta ilotulitteet vasta kohteesta. Niitä ei saa kuljettaa lentokoneessa ruumassa eikä käsimatkavaroissa.

Viikonloppuna vilkkainta on sunnuntaina 2. tammikuuta, jolloin sekä saapuvien että lähtevien matkustajien on hyvä varautua ruuhkiin. Jonoja voi syntyä useilla eri asiakaspalvelupisteillä. Noudata lentoyhtiösi tai matkanjärjestäjäsi antamaa lähtöselvitysaikaa ja -ohjeita. Tule ajoissa lentoasemalle, jotta jonotustilanteissa sinulle ei tulisi kiire ja ehdit lennolle.

Tarkista hyvissä ajoin tarvittavat matkustusasiakirjat

Tarkista jo ennen kotoa lähtöä, että ulkomaille matkustettaessa mukana on tarvittavat kohdemaan vaatimat matkustusasiakirjat ja koronatodistukset. Ota ne esille valmiiksi, kun menet lähtöselvitykseen ja lähtöportille. Kohdemaiden rajoituksissa ja vaatimuksissa voi tulla nopeita muutoksia, joten seuraa oman lentoyhtiösi, matkanjärjestäjän ja kohdemaan ilmoituksia.

Pakkaa mukaasi riittävästi maskeja, sillä lentokentillä ja lentokoneissa edellytetään maskin käyttöä.

Lentoaseman ravintolat ja kahvilat noudattavat vallitsevia määräyksiä ja ravintolarajoituksia, joilla on vaikutusta aukioloaikoihin. Varsinkin jos matkustat illalla, tarkista Finavian verkkosivuilta vinkit ja palveluiden aukioloajat.

Ohjeet suksien ja lumilautojen pakkaamiseen

Ravintoloiden ja kahviloiden aukioloajat

Matkustus koronapandemian aikana