Sujuvasti matkaan hiihto- ja lasketteluvarusteiden kanssa

Lentomatka pohjoisen lumille tai Keski-Euroopan laskettelukeskuksiin sujuu paitsi nopeasti myös mukavasti, kun käyt läpi alla olevan muistilistan. Olemme koonneet sen erityisesti hiihto- ja laskettelumatkustajia silmällä pitäen.

Kotimaanlennoilla matkustettaessa on hyvä varmistaa etukäteen omalta lentoyhtiöltä, että sukset mahtuvat mukaan koneeseen. Pienimpien konetyyppien ruumassa ei aina välttämättä ole tilaa erikoismatkatavaroille.

Näin pakkaat hiihto-, lautailu- ja lasketteluvarusteet

Älä ota mukaan suksivoiteiden poistoaineita, fluoripitoisia suksivoiteita, lämmittimiä tai lukkosulia. Niiden kuljettaminen lentokoneessa on kielletty. Tarkista, ettei niitä ole jäänyt suksipusseihin.

Pakkaa sukset ja laudat niille tarkoitettuun kuljetuspussiin. Poista kaikki vanhat matkatavaralipukkeet ja irtoremmit. Sido hihnat ja muut nauhat yhteen, jotta ne eivät takerru matkatavarakuljettimiin.

Mainitse lumivyörypakkauksesta jo matkavarauksen yhteydessä viimeistään kuitenkin lähtöselvityksessä, sillä sen kuljettamiselle on saatava lentoyhtiön lupa.

  • Kuljeta lumivyörypakkaus ja sylinterit samassa paikassa. Voit viedä ne mukanasi joko matkustamoon tai pakata ruumatavaran joukkoon.
  • Pelastuspakkauksessa olevien turvatyynyjen on oltava varustettu paineenalennusventtiilein.

Retkikeittimien, tulitikkujen ja veitsien pakkausohjeet löydät eräretkeilijän muistilistasta.

Näin toimin turvatarkastuksessa

Katso mitä tavaroita voit ottaa mukaan lennolle