Pienet lemmikit voidaan yleensä kuljettaa matkustamossa. Isot lemmikkieläimet kuljetetaan ruumassa, lämpimässä tilassa omassa kuljetuslaatikossaan. Lentoyhtiöltä sekä lemmikkieläinliikkeistä voi ostaa kuljetuslaatikon. On myös lentoyhtiöitä, jotka eivät kuljeta lemmikkejä.

Linnut, käärmeet, liskot ja hyönteiset kuljetetaan ainoastaan lentorahtina.

Lemmikkieläinpassi  on pakollinen kaikille kissoille, koirille ja freteille EU-maiden välisissä kuljetuksissa. Passin voi ostaa eläinlääkäriltä.

Lemmikki matkustaa sille ennalta määrätyssä kuljetuslaukussa tai -laatikossa, jonka koko määräytyy eläimen koon mukaan. Suurin osa lentoyhtiöistä antaa omilla kotisivuillaan tarkat ohjeet oikean laukun ja laatikon hankkimiseksi.

Lue lisää: Koiran kanssa lentokoneessa

Lue lisääKissan kanssa koneen matkustamossa

Selvitä eläinten karanteenit etukäteen

Selvitä etukäteen, minkälaiset karanteeni- ja rokotusmääräykset matkasi kohdemaassa on. Karanteeni voi olla jopa neljä kuukautta. Tietoa kohdemaan lainsäädännöstä ja lemmikkien vientiä koskevista määräyksistä saat kyseisen maan lähetystöltä tai eläinlääkintäviranomaiselta.

Eläinten maahantuonnissa Suomeen on rajoituksia ja tarkastuksia. Lisätietoja saat Elintarviketurvallisuusvirasto Evirasta ja  Tullista.

Lue lisää: Näin lemmikki tuodaan ulkomailta