Skip navigation

Airberlinin joululentokone Helsinki-Vantaalla 6.12.

Artikkeli julkaistu
05.12.2013 klo 11:46
Airberliinin lentokone hangaarissa.
"Flying home for Christmas" -teeman mukaisesti Airberlinillä on käytössään myös tänä vuonna jouluaiheinen lentokone. Boeing 737-800 lentää lentoyhtiön Euroopan reittiverkostossa tammikuun puolelle asti. Kone laskeutuu Helsinki-Vantaan lentoasemalle ensimmäistä kertaa tänä vuonna 6. joulukuuta 2013 klo 11.55. Kone lähtee Helsinki-Vantaalta klo 15.20 ja suuntaa Berliiniin.

Tänä vuonna joulukoneen kyljessä loistaa valoketju. Siinä on yhtä monta kynttilää kuin adventin aikana on päiviä. "Lentokoneen ikkunat esittävät kynttilän liekkejä. Meillä on ensimmäistä kertaa joulumainos, joka näyttää erilaiselta yöllä kuin päivällä. Näin lentokoneessamme vallitsee illan tunteina erityinen ilmapiiri", sanoo André Rahn, markkinointiosaston Senior Vice President. Myös matkustamossa vallitsee jouluinen tunnelma, sillä niskatuissa on jouluaiheiset päällysteet.

Helsinki-Vantaan lentoaseman johtaja Ville Haapasaari toivottaa airberlinin joululentokoneen lämpimästi tervetulleeksi Helsinki-Vantaan lentokentälle: "Hienoa saada joululentokone lentoasemallemme Suomen itsenäisyyspäivänä, juuri kun perinteinen jouluohjelmammekin on käynnistynyt matkustajien iloksi".

Rekisterinumerolla D-ABMS varustettu Boeing-lentokone, jota henkilökunta kutsuu myös "Merry Santa" -nimellä, saapui jo 13. marraskuuta Düsseldorfin lentokentälle lentokonehalli 7:ään. Siellä se puhdistettiin ensin perusteellisesti. 14. marraskuuta airberlin technikin seitsenpäinen tiimi aloitti ulkoasun valmistelut. Lentokoneen pinta käsiteltiin uudelleen erityisellä puhdistusaineella. Sen jälkeen koneen kylkeen kiinnitettiin ilmailualan sertifioima ja UV-säteilyn kestävä kalvo. Lopuksi koneen etureunaan levitettiin erityinen reunalakka, joka estää kalvon irtoamisen ja takaa optimaalisen ilmavirtauksen. Valoketjulla koristellun kalvon paksuus on vain 80 mikrometriä. Se on 15,32 m pitkä ja 1,87 m korkea. airberlinin joululentokoneen ensimmäinen lento lennettiin Düsseldorfista Kööpenhaminaan 18. marraskuuta 2013.

Oletko samaan aikaan lentoasemalla Joulupukin kanssa?

Lentokoneen voit bongata vaikka katseluterassiltamme, tarkista aukioloajat

Joululentokoneen koko reittiä voi seurata airberlinin verkkosivuilla

Lähde:
airberlinin lehdistötiedote 5.12.2013

Ihmisiä & Ilmailua Matkustus