Skip navigation

Finavia parantaa matkustajien palvelutarjontaa – World Duty Free Group Helsinki-Vantaalle 2014

Lehdistötiedote
Artikkeli julkaistu
14.11.2013 klo 09:30
Finavia Oyj jatkaa lentomatkustajille suunnattujen palveluiden kehittämistä. Helsinki-Vantaalla aloittaa maaliskuussa 2014 myymälätoimintansa World Duty Free Group (WDFG). Ensimmäiset uudet remontoidut myymälät avautuvat 2015. Finavialla ei ole enää jatkossa omaa myymälätoimintaa Helsinki-Vantaalla.

Tavoitteena sujuva ja miellyttävä matkustajakokemus

Finavia pyrkii osana Helsinki-Vantaan lentoaseman kehittämistä jatkuvasti parantamaan matkustajien palvelutarjontaa ja asiakaskokemusta. Finavialle on tärkeää, että lentoaseman matkustajapalvelut kehittyvät kansainväliselle tasolle.

Matkustajille tarjottavien palveluiden ansiosta Finavia voi pitää Helsinki-Vantaan ja muiden lentoasemiensa hintatason lentoyhtiöille jatkossakin kilpailukykyisellä tasolla.

"Lentomatkustajat odottavat elämyksellisyyttä ja hyviä ostosmahdollisuuksia. Ulkopuolisen kumppanin avulla tavoitellaan parempaa palvelua, uusia brändejä sekä houkuttelevaa tuotevalikoimaa. Yhteistyössä uuden toimijan kanssa tulemme avaamaan myös muita erikoismyymälöitä", kertoo johtaja Anne Gullstén Finaviasta.

Osana yhteistyötä WDFG sitoutuu investoimaan lentoasemalla merkittävästi operoimiinsa myymälöihin ja niiden kehittämiseen.

"Kansainvälisen huipputoimijan saaminen Helsinki-Vantaalle on osoitus Suomen vahvasta asemasta kansainvälisen lentoliikenteen solmukohtana. Myymälöihin suunnitellut investoinnit kansainvälisellä pääomalla ja liiketoiminnan kehittäminen luovat uusia työpaikkoja, ja suuri toimija avaa myös henkilöstölle uusia kansainvälisiä mahdollisuuksia", Gullstén toteaa.

WDFG on alansa suurin toimija Euroopassa

WDFG:illa on vahva kansainvälinen maine ja kokemus. Yritys operoi yli sadalla lentoasemalla, 20 eri maassa ja konsernin emoyhtiö on listattu Milanon pörssiin.

WDFG toimii mm. Skytraxin "Best airport for shopping" kategorian voittaneella Heathrow'n lentoasemalla Lontoossa. WDFG voitti kuluvana vuonna 2013 myös " Airport Retailer of the Year" tunnustuksen Frontier Awardseissa Cannesissa.

Yhtiö tulee perustamaan suomalaisen tytäryhtiön.

"Seuraavien 20 vuoden aikana puolet maailman lentoliikenteen kasvusta syntyy Aasiassa. Olemme erittäin iloisia saadessamme mahdollisuuden aloittaa toimintamme Helsinki-Vantaalla. Lentoaseman ainutlaatuinen maantieteellinen sijainti tekee Helsinki-Vantaasta Euroopan ja Aasian välillä keskeisen portin, jonka läpi kulkee jo lähes 2 miljoonaa aasialaista vuosittain. Tarkoituksemme on luoda ensiluokkainen kansainvälisen tason ostosympäristö Finavian operoimalle Helsinki-Vantaalle", sanoo toimitusjohtaja José María Palencia Saucedo World Duty Free Groupista.

Ensimmäiset World Duty Free myymälät aloittavat keväällä 2014

Ensimmäiset Helsinki-Vantaan WDFG -myymälät tullaan avaamaan keväällä. WDFG:in suomalaiseen tytäryhtiöön siirtyy noin 50 finavialaista vanhoina työntekijöinä.

Helsinki-Vantaan kehittämisohjelma 2020

Suomen lentoasemia operoiva Finavia käynnistää Helsinki-Vantaalla laajan kehittämisohjelman, jonka tarkoituksena on säilyttää Suomen hyvät lentoyhteydet ja parantaa sen asemaa johtavana vaihtokenttänä kiristyvässä kansainvälisessä kilpailussa. Kehittämisohjelma kohdistuu pääasiassa lähtöselvitys- ja vaihtomatkustuskapasiteetin kasvattamiseen sekä liikennejärjestelyjen parantamiseen.

Helsinki-Vantaa valmistautuu palvelemaan 20 miljoonaa matkustajaa 2020-luvun alkupuolella.

Matkustajille suunnatun kaupallisen tarjoaman kehittäminen liittyy läheisesti koko Helsinki-Vantaan kehittämisohjelmaan ja pyrkii koko lentoasemaverkostossa lunastamaan asiakaslupauksemme "For smooth travelling".

Kehitys Matkustus