Skip navigation

Helsinki-Vantaa on Euroopan neljänneksi halvin kenttä

Artikkeli julkaistu
18.09.2013 klo 09:08
Lentokoneita kiitotiellä.
Lentoyhteyksien sujuvuus ja lipun hinta painavat matkustajien vaakakupissa heidän tehdessään valintoja matkakohteiden ja lentoyhtiöiden välillä. Kilpailu onkin alentanut lippujen hintoja viime vuosina merkittävästi.

Lentämisestä on tullut yhä enemmän kaiken kansan liikkumismuoto. Liikematkat ovat useissa töissä arkipäivää ja lomakohteita etsitään uusista paikoista. Maailmassa tehdään vuodessa 2,7 miljardia lentomatkaa.

Lentolipun hintaan vaikuttaa se, mille kentälle kone laskeutuu.

Eurooppalaisten 24 päälentokentän hintavertailussa Helsinki-Vantaa on neljänneksi halvin.

Matkustajien aikaansaama paine halvempiin lentohintoihin kohdistuu koko lentoliikenteen palveluketjuun. Myös lentoasemia ylläpitävien ja lennonvarmistuspalveluita tarjoavien yhtiöiden perimillä maksuilla on merkitystä matkan kokonaishintaan.

Lentoasemayhtiön tehokas toiminta heijastuu sen lentoyhtiöiltä perimiin maksuihin ja antaa niille mahdollisuuksia tarjota matkustajille kohtuuhintaisia lentolippuja.

Finavian operoimilla Suomen lentoasemilla maksut ovat edullisimmasta päästä. Eurooppalaisten 24 päälentokentän hintavertailussa Helsinki-Vantaa on neljänneksi halvin. Skandinaaviset vertailukentät Tukholma, Oslo ja Kööpenhamina ovat selvästi kalliimpia, ja Lontoon Heathrown maksut ovat jo noin 2,5-kertaiset.

Taustatietoa Finavian hinnoittelusta

Lue myös: Lentoliikenne on Suomelle menestystekijä

Kehitys Raportointi