Skip navigation

Helsinki-Vantaa pitää kiinni matkustajistaan

Artikkeli julkaistu
04.12.2013 klo 16:47
Ihmiset odottavat lentoa.
Ylen verkkosivusto uutisoi tänään, että Helsinki-Vantaa uskoo pystyvänsä kilpailemaan Aasian lennoista tulevaisuudessakin ja aikoo pitää kiinni matkustajistaan Pietarin uuden terminaalin avauksesta huolimatta. Helsinki-Vantaan valttikortit ovat halvat hinnat ja hyvä palvelu.

Ylen haastattelussa Finavian lentokenttäjohtaja Ville Haapasaari toteaa, että kilpailun kiristyessä Helsinki-Vantaan kehityshankkeet näyttelevät nyt entistä suurempaa roolia.

- Olemme tienneet Pietarin Pulkovon-kentän suunnitelmista jo pitkään. Tämä on ensimmäinen vaihe, jolla he nostavat kapasiteettia 13 miljoonasta matkustajasta 17 miljoonaan. Pietarissa on kunnianhimoiset tavoitteet saada 25 miljoonaa matkustajaa vuoteen 2025 mennessä.

Haapasaari nostaa Helsinki-Vantaan valttikorteiksi myös kustannustehokkuuden ja palvelutason.

- Meidän lentoyhtiöiltä veloittamat hinnat ovat edullisempia kuin Venäjällä saatikka muilla Euroopan isoilla kentillä. Olemme myös tehneet pitkäjänteistä työtä vaihtoliikenteen sujuvuuden suhteen. Meillä matkustaja pystyy vaihtamaan lentoja nopeasti.

Helsinki-Vantaa säilyttää vahvan aseman markkinoilla alkuvaiheessa, mutta Haapasaaren mukaan Pietarin lentoaseman laajentumiseen täytyy suhtautua vakavasti.

Lähde: Yle verkkouutiset 4.12.2013

Lue lisää Helsinki-Vantaan kehitysohjelmasta

Kehitys