Skip navigation

Helsinki-Vantaa suuntaa kohti tulevaisuuden palvelumaailmaa

Artikkeli julkaistu
05.12.2013 klo 08:19
Luxbag myymälän edusta.
Ilmailualan ajankohtaisiin asioihin keskittynyt Lentoposti.fi-sivusto uutisoi tänään Helsinki-Vantaan lähitulevaisuuden suunnitelmista. Finavia pyrkii nostamaan lentoaseman matkustajapalvelut kansainväliselle tasolle.

II FutuAeroport –seminaarissa puhunut apulaisjohtaja Jukka Isomäki kertoi, että Finavia on marraskuussa aloittanut liikkeidensä uudistamisen kaukolentojen matkustajia palvelevalla kauppa-alueella lähtöporttien 33-35 läheisyydessä. Nykyisten myymälätilojen paikalle luodaan kokonaan uusi alue, joka valmistuu keväällä 2014.

Lentoasemalla on liiketilaa kaikkiaan 12 000 neliömetriä, joka uudistusten aikana kasvaa vielä tuhannen neliön verran. Uudistuksen kohteena tiloista on noin 11 000 neliötä.

Kansainvälisyyttä suomalaisin maustein

Finavia siirtää keväällä oman duty free -toimintansa Euroopan neljänneksi suurimmalle toimijalle World Duty Free Groupille (WDFG). Uudella toimijalla on vahva kansainvälinen maine ja kokemus. WDFG operoi yli sadalla lentoasemalla, 20:ssa eri maassa. Ensimmäiset WDFG:n uudistuneet myymälät avautuvat vuoden 2015 aikana.

"Asiakaspalvelua kehitetään ajatuksella, että matkustajat ovat lentoaseman vieraita."

Uudistuksessa varmistetaan, että kansainvälisistä toimijoista huolimatta suomalaiset tuotteet, valikoimat ja ruuat säilyvät . Myymälöistä tehdään kansainvälisiä paikallisella tavalla: "International with a local sence of place".

- Haluamme erottua muista lentoasemista omalla tavallamme – suomalaisuudella.

Tällä hetkellä Helsinki-Vantaan matkustajista suomalaisia on 55 prosenttia. Muut suurimmat matkustajaryhmät Euroopan alueelta ovat ruotsalaiset (6%), venäläiset (3,9%) ja saksalaiset (3,5%). Kaukomaista kärkiryhmiin kuuluvat japanilaiset (2,8%) ja kiinalaiset (2,0%).

Uuden junaradan myötä lisää palveluita

Uutta tarjontaa on luvassa myös porttialueen ulkopuolelle. Ensimmäinen juna saapuu lentoasemalle rakennettavan Pisara-radan myötä vuonna 2015. Jo tällöin myös uudella asemalla on oltava palveluita, joskaan ei aivan ostoskeskusta.

Vaasassa avataa kohta uusi kauppa ja kahvila

Finavia uudistaa myös muita lentoasemiaan ja niistä ensimmäisenä esitellään Vaasan lentoaseman 18. joulukuuta valmistuva kahvila- ja myymäläuudistus.

Lähde: Lentoposti.fi (Finavian ja Haaga-Helian yhteinen, 2. FutuAeroport -seminaari)

Lisää aiheesta

Finavia parantaa palvelutarjontaansa Kaukolentojen alueella myymälämuutoksia

Kehitys