Skip navigation

Helsinki-Vantaan ruoka- ja juomatarjontaa uudistetaan

Artikkeli julkaistu
10.12.2013 klo 07:00
Hampurilainen ja raskalaiset.
Finavia ja maailman suurimpiin lentoasemaravintolaoperaattoreihin kuuluva HMS Host solmivat lokakuussa 2013 aiesopimuksen Helsinki-Vantaan ravintolatoiminnasta. Kahviloiden ja ravintoloiden tarjonta monipuolistuu ja tavoitteena on nostaa palvelut kansainväliselle tasolle.

- Tarkoituksena on perustaa Helsinki-Vantaalle niin kansainvälisiin kuin suomalaisiin makuihin keskittyviä ravintoloita ja kahviloita. HMSHostin operoimat ravintolat on tarkoitus avata vuosien 2014-16 välisenä aikana, sanoo liiketoimintajohtaja Anne Gullstén Finaviasta.

Aasian matkailumarkkinat kasvavat

Lentoposti.fi sivusto uutisoi marraskuussa, että HMS Hostin tekemien laskelmien mukaan ruoka- ja juomatarjonnan markkinat ovat huimassa kasvussa. Aasian lentoasemien matkustajamäärien ennustetaan nousevan kolmeen miljardiin vuoteen 2020 mennessä.

"Seuraavan kymmenen vuoden aikana Aasia nousee suurimmaksi matkailu-markkinaksi."

Aasiassa kasvua vetää keskiluokan määrän kasvu. Seuraavan kymmenen vuoden aikana Aasian keskiluokkaan tulee 1,4 miljardia ihmistä lisää.

Vuonna 2009 keskiluokkaisia laskettiin olevan 1,8 miljardia, ennusteessa vuoden 2020 aikana jo 3,2 miljardia ja vuonna 2030 4,9 miljardia.

Kasvavat tulot aiheuttavat räjähdysmäisen kasvun vapaa-ajan matkailussa lisäävät liikennettä ja nostavan lippujen hintoja. Maailma on muuttumassa ja uudet ihmisryhmät siirtyvät selviytymisvietistä kohti rahan uudenlaista käyttöä.

HMS Host on yksi maailman suurimmista matkailijoiden ravintolapalveluiden tarjoajista. Yhtiön omistaa lokakuussa Autogrill-konsernista omaksi yksikökseen erotettu World Duty Free Group. Konsernilla on 260 liikettä 67 eri kohteessa, 16 maassa ja neljällä mantereella.

Aiheesta enemmän

Finavia laajentaa matkustajien palvelutarjontaa Helsinki-Vantaalla Helsinki-Vantaa suuntaa kohti tulevaisuuden palvelumaailmaa

Lähde: Lentoposti.fi

Kehitys