Skip navigation

Hetken päässä Helsingistä: Rooma, Budapest, Oslo, Vilna ja Alicante

Artikkeli julkaistu
01.10.2013 klo 05:38
 

around_rome.jpg

KURKISTUS AVAIMENREIÄSTÄ, Rooma, Italia

Rooman Avenitus-kukkulalta, Circo Massimon kupeesta, löytyy yksi kaupungin pysäyttävimmistä ja samalla tuntemattomimmista nähtävyyksistä-

Maltan ritarien päämajaan ei pääse sisälle, mutta sen portin avaimenreiästä on turistillakin lupa kurkistaa. Eteen avautuu vehmainen puistokäytävä, jonka päässä siintää Vatikaanin Pietarinkirkko, kuin kehystettynä.

Helsingistä Roomaan 2–3 kertaa päivässä (Finnair, Norwegian)

around_budapest.jpg

KENGÄT TONAVAN RANNALLA, Budapest, Unkari

Euroopan historia on monin paikoin synkkä. Budapestissa siitä muistuttavat teräksiset kengät Tonavan rannalla, paikalla, jossa unkarinjuutalaiset hukutettiin jokeen toisen maailmansodan aikana. Näky on koskettava ja paikka kaunis. Pestin puolelta voi samalla ihailla Budaa.

Helsingistä Budapestiin useita lentoja päivittäin (Finnair, Norwegian)

around_vilnius.jpg

TAITEILUA, Vilna, Liettua

Uzupisin taiteilijakaupunginosa Vilnan vanhankaupungin vieressä on julistautunut omaksi valtiokseen – leikisti. Niinpä sen itsenäisyyspäivää juhlitaan aprillipäivänä, jolloin Uzupisiin johtavilla silloilla leimataan passeja.

Tämän "maan" perustuslaki on luettavissa Paupio gatven varrella. Perustuslain mukaan ihmisillä on muun muassa oikeus olla onnellisia ja oikeus olla onnettomia – ja koiralla on oikeus olla koira.

Helsingistä Vilnaan useita lentoja viikottain (Finnair)

around_oslo.jpg

TUTKIMUSMATKAILIJAN VANAVEDESSÄ, Oslo, Norja

Thor Heyerdahl retkikuntineen lähti vuonna 1947 tutkimusmatkalle tavoitteenaan osoittaa, että Etelä-Amerikasta lähtöisin olevat ihmiset olisivat voineet asuttaa Polynesian esikolumbiaanisella ajalla.

Kon-Tiki-alus – oikeammin lautta – rakennettiin balsapuusta ja muista perulaisista luonnonmateriaaleista. Lauttaan ja Heyerdahlin retkiin pääsee tutustumaan Kon-Tiki-museossa (Bygdøynesveien 36).

Helsingistä Osloon useita lentoja päivittäin (SAS, Norwegian, Finnair, Japan Airlines)

around_alicante.jpg

URHEILU, Alicante, Espanja

Upealla Costa Blancan rannikolla sijaitseva Alicante tarjoaa mahdollisuuksia vesipedoille: sukellusta, veneilyä, vesihiihtoa – you name it. Mutta syksyn tullen Alicante herää urheilemaan tosissaan.

Koripallo on yksi kaupunkilaisten suosikkilajeista, ja joukkue, jolle hurrataan, on Etosa Alicante Baloncesto. Myös käsipallossa ja jalkapallossa Alicantella on vahvat perinteet.

Helsingistä Alicanteen kolme lentoa viikkossa (Norwegian)

Hae reittilentoyhteyksiä Finavian aikataulupalvelusta


Teksti: Tiia Soininen

Matkustus