Ohita navigaatio

Kesäisiä saaristolaismakuja Fly Innin á la carte -listalta

Artikkeli julkaistu
17.06.2013 klo 06:14
Arkistointipäiväys
Matkustus
Kentälle kannattaa nyt tulla ajoissa, sillä rentouttava ja ihana loma alkaa lentoasemalta. Aloita matkasta nauttiminen Helsinki-Vantaan Fly Inn Restaurant & Deli -ravintolassa, jossa on tarjolla Michael Björklundin suunnittelema HelsinkiMenu.

Menukokonaisuuden jokaiseen ruokalajiin kiteytyy suomalaisen saaristokeittiön olemus höystettynä huolella valituilla viineillä. Alla oleva HelsinkiMenun toinen versio tulee myyntiin 26. kesäkuuta. Ravintola Fly Inn sijaitsee portin 27 yläpuolella.

HELSINKIMENU BY MICHAEL BJÖRKLUND 26.6.–27.8.2013

Kuohkeaa äyriäiskeittoa, friteerattua rapua ja tillikreemiä
Cono Sur Organic Sauvignon Blanc, Viña Cono Sur, San Antonio Valley

* * *

Pitkään haudutettua karitsaa kermaisessa yrttiliemessä, Ålvadoksella maustettua raguta kanttarelleista, porsaan kupeesta ja pavuista
Cono Sur Organic Pinot Noir, Viña Cono Sur, Colchagua Valley

* * *

Ahvenanmaan pannukakkua ja vaniljajäätelöä

Michael Björklund on valittu Vuoden kokiksi sekä Suomessa että Ruotsissa. Hänen meriitteihinsä kuuluu myös viides sija arvostetussa Bocuse d'Or -maailmanmestaruuskilpailuissa. Tämä Ahvenanmaan ruokalähettiläs vastaa kotikunnassaan kahdesta ruokaravintolasta, gastropubista ja tislaamosta.

Lue Moodie Reportin juttu Björklundin vierailusta Helsinki-Vantaalla huhtikuussa 2013 (englanniksi).