Skip navigation

Lennonjohtajat ilmoittaneet jatkavansa työtaistelutoimia. Toistaiseksi lentoliikenne sujuu normaalisti.

Artikkeli julkaistu
18.09.2013 klo 06:20
Päivitetty 18.9. klo 9.20 (julk. 9.8. klo 16)

Lennonjohtajat ovat 17.9.2013 hylänneet sovintoesityksen ja ilmoittaneet jatkavansa työtaistelutoimia Tampereen aluelennonjohdossa.

Finavia pyrkii järjestämään operatiivisen toimintansa niin, että vaikutukset lentoliikenteelle olisivat mahdollisimman vähäiset.

Näillä näkymin lentoliikenne pystytään hoitamaan normaalisti. Jos tilanne muuttuu, Finavia tiedottaa asiasta verkkosivuillaan.

Lentotiedot Finavian verkkopalvelusta

Matkustajia pyydetään seuraamaan Finavian ja lentoyhtiöiden tiedotusta. Matkustajat saavat oman lentonsa tiedot lentoaseman kotisivulta Lähden, Saavun, Saatan / Tulen vastaan ja Vaihdan -linkeistä.

Finavian tavoitteena on ensisijaisesti turvata kansainvälinen lentoliikenne Helsinki-Vantaalla sekä keskeisillä maakuntalentoasemilla. Lisäksi pyritään turvaamaan kotimaan keskeisimmät reitit. Työtaistelun aikana lennonjohtotehtäviä tekevät muun muassa esimiehet.

Finavia varmistaa, että työtaistelutilanteessa liikennettä johdetaan turvallisesti. Finavia toteuttaa kaikissa tilanteissa kaikki lentoliikenteen palveluiden tuottamiseen vaikuttavat muutokset niin, että ne eivät vaaranna millään tavoin lentoliikenteen turvallisuutta. Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi valvoo Finavian toimintaa.

Lennonjohtajat ovat ilmoittaneet työtaistelutoimista, kun Palvelualojen työnantajat PALTAn ja SLJY:n välillä ei päästä sopimukseen uudesta työehtosopimuksesta. Lennonjohtajilla ei ole tällä hetkellä voimassa olevaa työehtosopimusta.

Lisätietoja

Työmarkkinatilanteesta Palta ry:n kotisivulta