Ohita navigaatio

Lentoasemien hiiliohjelmalle tunnustusta

Artikkeli julkaistu
27.11.2013 klo 14:52
Vastuullisuus
Euroopan lentoliikennettä edistävän ACI-järjestön Airport Carbon Accreditation -ohjelma on nimetty Euroopan kolmen parhaan vähähiilisen hankkeen joukkoon. Finavia on ACA-ohjelmassa mukana Helsinki-Vantaan ja Lapin lentoasemien osalta.

ACA-ohjelmaa kiiteltiin tehokkaana ja innovatiivisena hankkeena, joka auttaa lentoasemia hallitsemaan ja vähentämään hiilidioksidipäästöjään.

Euroopassa jo 77 lentoasemaa 24 maassa on hankkeen piirissä. Maailmanlaajuisesti ACA-sertifioitujen lentoasemien kautta kulkee 22 % kaikista maailman matkustajista.

ACA-ohjelman piirissä olleet lentoasemat vähensivät vuoden aikana CO2-päästöjään 170 000 tonnia, mikä vastaa 71 000 omakotitalon lämmitystä vuodessa.

Finavian lentoasemat ovat pystyneet vähentämään päästöjään tasaisesti.

– Hienoa, että ACA-ohjelma saa tunnustusta Euroopan laajuisesti muutenkin kuin lentoasemaympäristössä. Osoittaa, että olemme oikealla tiellä omien päästöjemme hallinnassa, toteaa Finavian kestävän kehityksen johtaja Mikko Viinikainen.

The World You Like – kilpailuun osallistui tänä vuonna 269 erilaista hiilidioksidin vähentämiseen tähtäävää ja vähähiilistä elämäntapaa edistävää hanketta. Hankkeita sai äänestää netissä viiden viikon ajan, ja jatkoon seulottiin 10 parasta hanketta. Kilpailun järjesti Euroopan komissio.

http://www.airportcarbonaccreditation.org/