Skip navigation

Näin käytät uutta verkkopalveluamme

Artikkeli julkaistu
27.08.2013 klo 06:00
Finavia avaa uudet, matkustajalähtöisesti toteutetut verkkosivut tiistaina 27. elokuuta.

Uusi verkkopalvelumme on suunniteltu siten, että se on käytettävissä kaikilla päätelaitteilla: älypuhelimilla, tableteilla ja pöytätietokoneilla. Erilliset mobiilisivustot (m.finavia.fi ja m.helsinki-vantaa.fi) poistuvat käytöstä.

Toinen merkittävä muutos sivustolla on navigoinnin uudistuminen, jonka tavoitteena on parantaa matkustajien verkkopalveluita Minun lentoni -palvelun avulla. Kaikki lentoa ja lentoasemaa koskevat tiedot on tiivistetty yhdelle sivulle. Uutta on muun muassa se, että näytämme nyt myös lähtöporttitiedot.

Katso alta tarkemmat ohjeet, miten uutta verkkopalvelua käytetään.

Matkustajille ja saattajille ja vastaanottajille

Matkustajien ja muiden lentoasemilla asioivien käyttöön tulee ainutlaatuinen Oma lentoni -palvelu. Kävijä saa nopeasti ja helposti yhdeltä sivulta tärkeimmät omaa lentoaan ja lentoasemaansa koskevat tiedot sen mukaan; onko hän lähdössä, saapumassa vai hakemassa tai tuomassa matkustajia.

  1. Valitse ensin lentoaseman, jonka palveluista ja lennoista tarvitset tietoa.
  2. Valitse, oletko lähdössä, tulossa vai hakemassa tai tuomassa matkustajia.
  3. Syötä Oma lentoni -sivulla lentosi tunnus (esim. AY123) tai lentokohteesi (esim. Pariisi) ja saa tärkeää tietoa juuri kyseisen lennon aikataulusta, porttitiedoista ja matkustusohjeista. Tämä Oma lentoni -palvelu kohdistaa tiedot juuri kyseiselle matkustajalle sopivaksi.

Jos haluat etsiä vain yhtä tiettyä asiaa esimerkiksi pakkausohjeita, käytä sivustohakua. Se löytyy etusivun oikeasta yläkulmasta.

Perinteinen navigaatio löytyy sivun alalaidasta ns. footerista.

Lentotietoja etsiville

Lähtevien ja saapuvien lentojen luettelot saa edelleenkin helposti Finavian verkkopalvelusta, vaikka ne eivät sijaitsekaan enää etusivulla. Näin löydät lähtö- ja tuloajat:

  1. Valitse ensin lentoasema, jonka lentotietoja etsit.
  2. "Skrollaa" sivun alareunaan. Linkit lähteviin ja saapuviin lentoihin sijaitsevat lentoaseman kotisivun alareunassa, ns. footerissa.

Jos käytät useasti lentotietoja, sivu kannattaa merkitä selaimen kirjanmerkkeihin/suosikkeihin.

Lentoyhtiöille, mainostajille, liiketilan vuokraajille ja Finavian toiminnasta kiinnostuneille

Jos etsit tietoa Finavian toiminasta, tilastoista, liikennöintimaksuista, lentoesteasioista, vapaana olevista liike- tai toimitiloista jne., valitse Finavia palvelee -osio. Näille sivuille pääset myös sivun alalaidan footerista.

Ilmailijoille: C-osioon ei ole tehty muutoksia

C-osio on toimii kuten aikaisemminkin. Sen navigointia, sisältöä, ulkoasua tai toiminnallisuutta ei ole muutettu.

C-osioon pääset suorilla osoitteilla https://www.ais.fi ja https://www.finavia.fi/C. Myös Finavian etusivulta pääset helposti C-osioon valitsemalla Finavia palvelee ja sieltä C-tunnuksen.

Kehitys