Skip navigation

Rantapallo: Katso lista Suomen halpalentoyhtiöistä

Artikkeli julkaistu
14.10.2013 klo 05:54
Lentokoneita kiitotiellä.
Verkkosivusto Rantapallo.fi on koonnut luettelon Suomessa toimivista halpalentoyhtiöistä. Katso tästä Rantapallon 2. joulukuuta 2014 päivittämä lista yhtiöistä ja niiden kohteista.

Halpalentoyhtiöiden hintoja vertaillessa kannattaa olla tarkkana, sillä hinnoittelu vaihtelee yhtiöittäin. Alussa ilmoitettuun summaan lisätään tyypillisesti verot, palvelumaksut ja matkatavaramaksut. Silti matkaan pääsee edullisimmillaan vain muutamalla kympillä, joten vertailu kannattaa!

Air Baltic

Vahvasti reittiverkostoaan kasvattanut Air Baltic ei ole varsinainen halpalentoyhtiö, mutta sen hinnat ovat usein kilpailukykyiset halpayhtiöiden kanssa. Latvian valtion omistama Air Baltic on niin sanottu hybridiyhtiö – halpalentoyhtiön ja perinteisen lentoyhtiön sekoitus, jolla on täyden palvelun business-luokan konsepti.

Airberlin

Airberlin on saksalainen lentoyhtiö, joka lentää nykyisin yli 150 kohteeseen Saksassa, Euroopassa ja maailmanlaajuisesti. Airberlin on lisännyt Pohjoismaiden yhteyksiään vahvasti ja codeshare-yhteistyö Finnairin kanssa on tuonut uusia mahdollisuuksia.

 • Kohteet Helsingistä: Berliini, Düsseldorf, Frankfurt, Hampuri ja München.
 • Kotisivu: www.airberlin.com

Flybe Finland

Flybe Nordic syntyi kesällä 2011, kun brittiläinen Flybe sekä Finnair ostivat vuonna 1993 perustetun suomalaisen lentoyhtiön Finncomm Airlinesin. Flybe Finland on kokonaisuudessaan Flybe Nordicin omistama.

 • Kotimaankohteet Helsingistä: Maarianhamina, Kokkola, Jyväskylä, Kajaani ja Kemi
 • Euroopan-kohteet Helsingistä: Norrköping, Visby  ja Tartto
 • Kotisivu: www.flybe.fi

Gotlandsflyg

Gotlandsflyg on ruotsalainen halpalentoyhtiö, joka liikennöi Tukholman ja Gotlannin Visbyn välillä. Kesäkuukausina yhtiöllä on laajennettu reittikartta, johon kuuluu myös kaksi viikottaista lentoa Helsingin ja Visbyn välillä.

Norwegian

Norjalainen halpalentoyhtiö Norwegian lentää suoria Euroopan-reittejä Helsingistä, Oulusta ja Turusta. Lisäksi yhtiö operoi kotimaanlentoja.

 • Kohteet Helsingistä: Alicante, Ateena, Barcelona, Budapest, Burgas, Dublin, Dubrovnik, Gran Canaria, Kreeta, Korfu, Kööpenhamina, Larnaka, Lontoo, Madrid, Malaga, Mallorca, Nizza, Oslo, Pariisi, Praha, Pula, Rooma, Salzburg, Split, Teneriffa, Tukholma ja Venetsia. Osa reiteistä lennetään vain kesä- tai talvikaudella.
 • Talvikohteet Oulusta: Gran Canarian Las Palmas ja Teneriffa.
 • Kohteet Turusta: Alicante
 • Kotimaan kohteet Helsingistä: Oulu, Rovaniemi, Kittilä ja Ivalo
 • Kotisivu: www.norwegian.com

Ryanair

Irlantilainen Ryanair on Euroopan suurin halpalentoyhtiö, joka oli lajissaan myös Euroopan ensimmäinen.

 • Kohteet Tampereelta: Alicante, Budapest, Bremen, Frankfurt/Hahn, Lontoo/Stansted ja Milano/Bergamo. Talvella yhtiö liikennöi näistä Bremeniin.
 • Kohteet Lappeenrannasta: Düsseldorf/Weeze, Girona/Barcelona ja Milano/Bergamo. Talvella liikennöidän Düsseldorfiin ja Milanoon.
 • Kotisivu: www.ryanair.com

SunExpress

Turkkilainen lentoyhtiö SunExpress aloitti lennot Helsinki-Vantaalta Turkin Izmiriin toukokuussa 2014. Lufthansan ja Turkish Airlinesin omistama lentoyhtiö on aiemmin liikennöinyt tilauslentoja Suomesta. Vaikka kyseessä ei olekaan halpalentoyhtiö sanan varsinaisessa merkityksessä - esimerkiksi matkatavarat kuuluvat yhtiöllä lipun hintaan - saattaa yhtiön kautta löytää kohtuuhintaisia lentoja Turkkiin.

Kohteet Helsingistä: Izmir (vain kesäkaudella).

Kotisivu: www.sunexpress.com

Vueling

Espanjalainen halpalentoyhtiö Vueling avasi ensimmäisen Suomen-reittinsä toukokuussa 2013.

 • Kohteet: Helsinki-Barcelona/El Prat (vain kesäkaudella).
 • Kotisivu: www.vueling.com

Wizz Air

Unkarilainen Wizz Air on Keski-Euroopassa tunnettu halpalentoyhtiö, joka saapui Suomeen vuonna 2008.

 • Kohteet Turusta: Gdansk ja kesäkuukausina Budapest
 • Kotisivu: www.wizzair.com

Mihin halpalentoyhtiöiden toiminta perustuu?

Halpalentoyhtiöiden idea on tarjota asiakkailleen vain matkustamiseen liittyvät välttämättömimmät palvelut. Tämän ansiosta lentojen hinnat saadaan laskettua mahdollisimman alhaisiksi. Kaikista lisäpalveluista peritään ylimääräinen maksu.

Tyypillisesti halpalennoille ei ole tarjolla kuin yksi matkustajaluokka ja yksi lentokonetyyppi. Halpalentoyhtiöt lentävät usein syrjäisemmille ja vähemmän ruuhkaisille lentokentille, joiden käyttömaksut ovat lentoyhtiöille pienemmät. Näille lentokentille ei yleensä kuulu yhtiön puolesta järjestettävää kuljetusta.

Halpalennoilla ei tarjoilla ilmaisia ruokia eikä juomia, vaan ne ovat jokaisen matkustajan ostettavissa erikseen. Lisäksi lähes aina halpalentoyhtiöiden lippuja myydään vain internetissä. Näin saavutetaan huomattavaa säästöä yhtiön markkinointikustannuksissa.

Halvat lennot eivät aina ole halpalentoja

Halpalentoyhtiöiden matkoja markkinoidaan halvoilla tarjouksilla ja lipun hinta muodostuu nopeat syövät hitaat -periaatteella. Halpalentojen hinnoittelussa verot lisätään lipun kokonaishintaan usein vasta varauksen loppuvaiheessa ja päälle saattaa tulla vielä palvelumaksuja, lentokenttäveroja sekä matkatavaramaksuja.

Käytännöt vaihtelevat eri lentoyhtiöiden välillä, joten hintoja vertaillessa kannattaa olla tarkkana. Joskus halpalennon kokonaishinta on jopa kalliimpi kuin perinteisellä lentoyhtiöllä.

Halpalentoyhtiöiden lisäksi voit löytää edullisia lentolippuja vertailemalla suurten yhtiöiden tarjontaa huolellisesti. Rantapallon lentohaku kertoo halvimmat lennot toivekohteeseesi!

Lähde: Rantapallo.fi

Matkustus