Skip navigation

Rantapallo: Tämän talven Top 6 -rantakohteet

Artikkeli julkaistu
27.11.2013 klo 06:38
Palmuinen aurinkoranta
Etsitkö ideoita talvilomaa varten? Rantapallo.fi -verkkosivusto listasi kuusi kiinnostavaa rantalomakohdetta.

1. Dubai: eksotiikkaa ja luksusta

Monet haluavat kokea eksoottisen Dubain ainakin kerran elämässä. Aavikon keskellä kohoavat pilvenpiirtäjät, jättimäiset ostoskeskukset ja värikkäät basaarit eivät jätä kylmäksi – sykkivä Dubai ei tee mitään puoliteholla.

Kahdenkeskisten hemmottelulomien ja naisporukan shoppailureissujen lisäksi Dubai sopii myös lapsiperheille. Erilaiset teemapuistot, kuumailmapallolennot ja kamelisafarit ovat hauskoja ohjelmanumeroita koko perheelle. Ja kukapa ei haluaisi nousta maailman korkeimman rakennuksen huipulle?

Dubaissa on helppo yhdistää ranta- ja kaupunkiloma, sillä vilkkaiden katujen hulinasta voi siirtyä suoraan hyväkuntoisille uimarannoille. Talvikuukausina aavikkokaupungin ilmasto on miellyttävä.

2. Kanariansaaret yllättävät monipuolisuudellaan

Kaikkein perinteisimpien lomakohteiden joukkoon kuuluvia Kanariansaaria ei kannata aliarvioida: saariin tutustuessaan moni ensikertalainen yllättyy klassikkokohteiden monipuolisuudesta. Rantalöhöilyn lisäksi Kanarialle voi lähteä vaikka opettelemaan surffausta tai tekemään vaellusretkiä.

Kanariansaarten kirkkain valtti on matkailun helppous. Kohteita on riittämiin, lentomatka on kohtuullinen, ilmasto miellyttävä ja palvelutarjonta laadukas. Turistirysien välttäminen on helppoa – auton vuokraamalla tutuksi tulevat myös paikallisten asuttamat kylät ja kaupungit erinomaisine ravintoloineen.

Vesiurheilusta kiinnostuneiden kannattaa valita kohteeksi Fuerteventura, kun taas lapsiperheille riittää valtavasti virikkeitä esimerkiksi Gran Canarialla ja Teneriffalla.

3. Thaimaa on suomalaisten talviklassikko

Thaimaalle on ollut talvikaudella vaikea löytää haastajaa, ja suosiolla on myös syynsä: edullinen hintataso, kauniit rannat ja erinomainen ruoka muodostavat talvea pakenevalle matkailijalle houkuttelevan paketin.

Mikäli suunnittelit sukelluslomaa levottomuuksista kärsineessä Egyptissä, voi aktiiviloman siirtää Thaimaahan, joka on täynnä erilaisia kursseja ja retkiä järjestäviä sukelluskouluja – palvelua voi saada myös suomeksi.

Huimasta suosiosta huolimatta Thaimaasta löytyy vielä rauhallisiakin lomakohteita. Mieti etukäteen kaipaatko aamuun asti kestäviä bileitä ja kuhisevia katuja vai hiljaisia rantoja ja paikallistunnelmaa. Omatoimimatkailijat ovat perinteisesti löytäneet tiensä salaisimmille saarille, mutta myös matkanjärjestäjät uudistavat jatkuvasti kohdetarjontaansa vastaamaan erilaisia tarpeita.

4. Jordania on nouseva matkakohde

Lähi-idän Jordania sopii hyvin viikon mittaisellekin lomalle: vain viiden tunnin lentomatkan päästä löytyy eksoottinen matkailumaa, joka sijaitsee Suomen kanssa samalla aikavyöhykkeellä. Pitkiin lentomatkoihin ja aikaerosta toipumiseen ei siis tarvitse varata aikaa.

Jordaniaan matkustetaan talvella auringon ja erinomaisten sukellusmahdollisuuksien perässä, mutta maassa riittää nähtävää myös kulttuurimatkailijalle. Kalliokaupunki Petraa on kuvailtu yhdeksi merkittävimmistä Unescon maailmanperintökohteista. Jordaniasta on myös helppo tehdä retki naapurimaa Israeliin.

5. Malesia – jotain uutta Aasiassa

Oletko lomaillut Thaimaassa jo liian monta kertaa? Naapurimaa Malesia on hyvä vaihtoehto talvilomalle Aasiassa. Malesiasta löytyy klassisia paratiisirantoja, Borneon villiä viidakkomaisemaa ja Melakan ja Georgetownin kaltaisia historiallisia kohteita.

Malesian suosituin rantakohde on Langkawi, jonne tehdään pakettimatkoja myös Suomesta. Omatoimimatkailijat voivat etsiä rauhallisia rantoja myös esimerkiksi Perhentian-saarilta tai yhdistää reissuun parin päivän shoppailukierros Kuala Lumpurissa.

6. Rentoja rytmejä Karibialla

Aasian pitkän valtakauden jälkeen lännen matkakohteet kiinnostavat yhä enemmän. Häämatkalaisten suosima Barbados, kestosuosikki Dominikaaninen tasavalta, upeiden rantojen Meksiko ja kiehtova Kuuba vetävät auringonpalvojia puoleensa letkeällä meiningillä ja postikorteista tutuilla maisemilla.

Tänä talvena matkanjärjestäjien uutuuksia Karibialla ovat muun muassa Jamaika, Grenada sekä Trinidad ja Tobago. Monet turistit valitsevat Karibialla majoitusmuodoksi all inclusive -hotellin, mutta myös risteily on klassinen tapa kokea Karibian valkohiekkaiset rannat.

Hae lentoyhteyksiä Finavian aikataulupalvelusta, matkanjärjestäjien sivuilta tai Rantapallo.fi:stä.

Finavian aikataulupalvelu

Matkustus