Skip navigation

Rento lentoasemahetki – Keinahtele Finavian keinutuoleissa

Lehdistötiedote
Artikkeli julkaistu
17.08.2013 klo 06:00
Keinutuolien rauhoittavan vaikutuksen tietää varmasti moni. Finavia on tuonut Vaasan, Turun, Oulun ja Kittilän lentoasemille keinutuoleja, joissa matkustajat voivat rentoutua ennen lentoa. Helsinki-Vantaalle on tulossa syksyllä ainutlaatuinen lepoalue.

– Lentoasemien porttialueet ovat paikkoja, joissa jokainen asiakkaamme viettää lyhyen tai pidemmän hetken ennen lennolle lähtöä. Mietimme, mikä voisi lisätä tuon hetken viihtyisyyttä ja miten voisimme tarjota matkustajille palan omaa aikaa lentoasemaympäristössä, kertoo asiakaskokemuksesta vastaava päällikkö Johanna Metsälä Finaviasta.

Finavian neljällä maakuntalentoasemalla vastaukseksi saatiin keinutuolirivistö.

– Päätimme kokeilla, minkälaisen vastaanoton perinteiset keinutuolit saavat. Nämä keinut ovat kokeilussa vuoden loppuun asti. Sen jälkeen päätämme asiakaspalautteen perusteella, jäävätkö keinutuolit käyttöömme, Metsälä sanoo.

Lepotuoleja ja nukkumapaikkoja Helsinki-Vantaan matkustajille

Matkustajakokemusta parannetaan jatkuvasti myös Helsinki-Vantaalla. Nyt Finavia rakentaa Vantaan Innovaatioinstituutin kanssa lentoasemalle uutta lepoaluetta matkustajille.

Levähdyspaikka tarjoaa kolme erilaista vaihtoehtoa lepäämiseen ja rentoutumiseen. Matkustajien käytössä on erilaisia lepotuoleja sekä erillinen suljettava tila nukkumapaikkoineen, joista ensimmäiset nähdään lentoasemalla syyskuun alkupuolella.

– Lepoalue on mainio lisä Helsinki-Vantaan palveluihin erityisesti vaihtomatkustajille. Siitä tehdään yhtenäinen ja rauhallinen alue, jossa on hyvä rentoutua lentoa odotellessa, sanoo apulaisjohtaja Marko Tikkanen Finaviasta.

Portin 31 lähellä avattava levähdyspaikka käynnistetään ensin pilottina, jonka aikana matkustajilta kerätään palautetta palvelun kehittämiseksi. Alueen suunnittelussa suositaan suomalaista luontoa ja muotoilua. Suunnittelusta ja rakentamisesta vastaavat yhteistyössä kuusi suomalaista pk-yritystä, jotka ensimmäistä kertaa yhdistävät omat tuotteensa ja palvelunsa toimivaksi kokonaisuudeksi.

Matkustajat voivat antaa palautetta sekä lepoalueesta että keinutuoleista Finavian nettisivuilla, Facebookissa osoitteessa www.facebook.com/finavia tai Twitterissä @FinaviaOyj.

Finavia kehittää Helsinki-Vantaasta mahdollisimman mukavaa ja houkuttelevaa lentoasemaa, jotta sen merkitys Pohjois-Euroopan johtavana vaihtomatkustuskenttänä vahvistuisi myös tulevaisuudessa.

Keväällä 2013 Helsinki-Vantaan lentoasema voitti arvostetun World Airport Awardsin Pohjois-Euroopan parhaan lentoaseman palkinnon. Lisäksi lentoasema menestyi viime vuonna lentomatkustajien tyytyväisyyttä mittaavassa Airport Service Quality -tutkimuksessa, jonka tulosten mukaan Helsinki-Vantaa on parantanut palveluaan lähes kaikilla tutkituilla osa-alueilla. Arvosana on ollut nousussa tänäkin vuonna.

Matkustus