Skip navigation

Uusi lepoalue on matkustajien mieleen

Artikkeli julkaistu
10.12.2013 klo 13:06
Mies käyttää kannettavaa tietokonetta loungessa.
Helsinki-Vantaalle avattiin syyskuun lopulla rentoutumiseen ja nukkumiseen tarkoitettu lepoalue. Siihen on parin kuukauden aikana tutustunut noin 20.000 matkustajaa. Muun muassa Alexander Stubb kävi testaamassa levähdyspaikkaa. Matkustajilta saatu palaute on tutkimuksen mukaan ollut myönteistä.

Portin 31 lähellä sijaitseva tila on matkustajien vapaassa käytössä maaliskuun loppuun asti. Kyseessä on Finavian ja Vantaan Innovaatioinstituutin pilottiprojekti, jonka aikana testataan tilan toimivuutta ja konseptin sopivuutta lentoasemalle.

– Nykyään ihmiset matkustavat niin paljon, että tiedetään miten rasittavaa jatkuva reissaaminen voi olla. Matkustamisen tekeminen mukavaksi on kaiken a & o. Mitä enemmän näitä rakennetaan meille hevimatkustajille, sen parempi, totesi Helsinki-Vantaan lepoaluetta lokakuussa testannut eurooppa- ja ulkomaankauppaminsteri Alexander Stubb.

Lentomatkustajan levähdyspaikka on rauhallinen alue, jossa matkustaja voi rentoutua ja irtautua hetkeksi lentoaseman vilinästä ja matkustuksen stressistä. Tarjolla on erilaisia vaihtoehtoja lepäämiseen ja pidempiaikaiseen nukkumiseen: unilaatikoita, ääntä vaimentavia tuoleja ja erillisiä suljettavia nukkumatiloja.

Levähdyspaikalla vieraili lokakuussa yli 10 000 kävijää ja marraskuun ennuste lupaa samanlaista määrää. Eniten kävijöitä on aamulla kello 5.00 - 8.00 ja iltapäivällä kello 13.00 - 17.00, jolloin kentällä on muutenkin paljon matkustajia

Relaxation Area -hankkeen ovat yhteistyössä toteuttaneet Finavian ja Vantaan Innovaatioinstituutin lisäksi Short Rest Solutions, Studio Antti E, Restin, Glowway Oy, Mitron Oy ja Barrisol Finland.

Matkustus